Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σφοδρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Τσίπρα και Παυλόπουλο

Σφοδρή επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Τσίπρα και Παυλόπουλο

Διαφήμιση

Σφοδρότατη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις που έγιναν χτες στην Αθήνα σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα […] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Το υπουργείο Εξωτερικών στην αήθη επίθεσή του χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας που έκαναν χθες οι κ.κ. Τσίπρας και Παυλόπουλος ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Οι εν λόγω δηλώσεις [σ.σ. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων] είναι αποτέλεσμα μίας παθητικής νοοτροπίας που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας είναι χτισμένες πάνω στην κοινή έχθρα και σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της τουρκικής ταυτότητας.

Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει έρεισμα σε όσους φέρνουν στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία μία ανάγνωση της ιστορίας που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, που είναι μονομερής και εμμονική.

Όλα αυτά την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό, έπειτα και από τις μεγάλες απαιτήσεις που εγείρει η Άγκυρα για να συναινέσει στη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στη Σμύρνη για διμερείς συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων