Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Συνελήφθη για λαθρεμπόριο υγραερίου πρόεδρος εταιρείας πρατηρίων υγρών καυσίμων

Συνελήφθη για λαθρεμπόριο υγραερίου πρόεδρος εταιρείας πρατηρίων υγρών καυσίμων

Διαφήμιση

Συνελήφθησαν, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε περιοχή της Αττικής, δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 33 ετών, για λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης και για τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, σχετικά με δύο πρατήρια καυσίμων στην Αττική, όπου διατίθεται προς πώληση ως υγραέριο κίνησης, υγραέριο βιομηχανικής χρήσης, το οποίο έχει λιγότερους δασμούς και φόρους, διοργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Όπως διαπιστώθηκε, σε Δ.Χ.Φ. βυτιοφόρο της εταιρείας ιδιοκτησίας των πρατηρίων, φορτώθηκαν 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ένα εκ των δύο πρατηρίων και άρχισε διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης. Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα, η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης, απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι δασμοί που αναλογούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αναλογούντες δασμοί και φόροι που στερήθηκε το Δημόσιο ανέρχονται 2.572,88 ευρώ. Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων