Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Διαφήμιση

Με sms έδιναν εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Αγαστή συνεργασία σε υψηλό επίπεδο

Το πρωί της 18ης Ιουνίου 2022 ο 38άχρονος Γιώργος Μήτσου, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στον Γέρακα, εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες με περισσότερες από 40 σφαίρες. Η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ανεξιχνίαστα παραμένουν ο ρόλος που φέρεται να είχε ο Γ. Μήτσου στην ελληνική μαφία αλλά και οι επαφές του με την ΕΛΑΣ.

 

Το Documento αποκαλύπτει σήμερα συνομιλίες του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, ακόμη και με στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Το Documento έχει στη διάθεσή του όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν τις επαφές του Γ. Μήτσου με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, αλλά και τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από αυτές, βάσει των οποίων εμπλέκονται πάρα πολλοί αξιωματικοί σε νευραλγικές θέσεις. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι τοποθετήθηκαν αστυνομικοί σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του προσφάτως δολοφονηθέντος Γ. Μήτσου. Πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς βρίσκονται ακόμη στα ίδια πόστα.

Κι αυτό γιατί η δικογραφία που αφορά αυτές τις σχέσεις και επαφές του Γ. Μήτσου δεν έχει διαχωριστεί προκειμένου να αποσταλεί σε εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί η στενή διασύνδεση που φαίνεται ότι είχε με ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα αυτοί οι αστυνομικοί να παραμένουν στη θέση τους.

Κι όλα αυτά ενώ οι συνομιλίες που φέρνει σήμερα στο φως της επικαιρότητας το Documento πλήττουν και την πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς, όμως, η σκανδαλώδης μη διερεύνηση της υπόθεσης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεδομένου ότι η δολοφονία του Γ. Μήτσου δεν έχει εξιχνιαστεί –όπως άλλωστε συμβαίνει για τη συντριπτική πλειονότητα των δολοφονιών στον χώρο της νύχτας–, η δικογραφία παραμένει ανοιχτή από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Κι όσο η έρευνα παραμένει ανοιχτή, όσα σκανδαλώδη προκύπτουν παραμένουν κλειδωμένα σε κάποιο συρτάρι. Κι όλα καλά…

Οι αποδείξεις της διαπλοκής

Προς επίρρωση του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ακολουθούν μια σειρά από μηνύματα τα οποία έχουν ανταλλαγεί την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού του 2022, από τα οποία προκύπτει αβίαστα η αγαστή συνεργασία των υψηλών κλιμακίων του υποκόσμου με τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ που φτάνουν μέχρι και το υπουργικό γραφείο. Ακόμη και σε σημεία που οι λέξεις κόβονται, μια και οι συζητήσεις γίνονται πραγματικά με όρους μαφίας, η συνέχειά τους είναι προφανής και το νόημα ξεκάθαρο: η αποκαλούμενη Greek mafia διοικεί την ΕΛΑΣ.

Στις επίμαχες συνομιλίες αστυνόμος Β΄ της ΕΛΑΣ ανταλλάσσει μηνύματα με τον Γ. Μήτσου λίγες μόλις ημέρες πριν από την ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα εκτέλεσή του, στα οποία τον ενημερώνει για μεταθέσεις και τοποθετήσεις που έγιναν σε κομβικά πόστα «με δικούς τους ανθρώπους» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του. Οπως προκύπτει, ο Μήτσου είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ και είχε διασυνδέσεις ακόμη και με ανθρώπους του υπουργού.

Διαβάστε μερικά από τα σοκαριστικά μηνύματα:

 

Ο άνθρωπος του υπουργού κανόνισε τη μετάθεση

  • Αποστολέας ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιος προς Αστυνόμο Β΄ Κ.Π. (25/05/2022)

«Κώστα είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωπο για άνθρωπο.. και πέρασε μπήκε τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ εκεί τέλος οπότε έχουμε και εκεί δικό μας».

«Οίκο… είπαμε τον άλλο που έχω ήδη δώσει σκέψου μήπως για οργα… δώσουμε κάποιον και πας και εσυ μετά στο εκβι… και είμαστε κομπλέ».

Από ό,τι ξεκάθαρα προκύπτει από την παραπάνω συνομιλία, ο Μήτσου λέει στον Κ.Π. ότι μίλησε με άνθρωπο του περιβάλλοντος του υπουργού που τον διαβεβαίωσε ότι κανονίστηκε μετάθεση αστυνομικού στο «άνθρωπο» (προφανώς αναφέρεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών), όπως την είχε ζητήσει ο Μήτσου. Οι συνομιλούντες, όπως έχουμε πλείστες φορές διαβάσει στο παρελθόν σε σχετικές δικογραφίες, δεν ολοκληρώνουν κάποιες λέξεις ώστε σε περίπτωση που το πράγμα «στραβώσει» να δικαιολογηθούν ότι η λέξη σήμαινε κάτι άλλο κι όχι αυτό που όλοι καταλαβαίνουν. Επιπλέον του λέει ότι έχει δώσει τα στοιχεία ενός αστυνομικού για τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (Οίκο) και ζητάει από τον Κ.Π. να του προτείνει κάποιο άτομο για την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος (οργα) και του λέει να πάει ο ίδιος ο Κ.Π., ο δικός του άνθρωπος δηλαδή, στο τμήμα Εκβιαστών.

 

«Χρησιμοποιούσαν» και τον επικεφαλής της συνοδείας του Θεοδωρικάκου;

  • Αποστολέας Αστυνόμος Β΄ Κ.Π. προς ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιο (01/06/2022)

«Πάει και ένας μικρός αξιωματικός που μιλάω στο άνθρωπο».

«Μήπως το πω πήγαινε να μιλάς με το φίλο μας».

«Ελπίζω να του βγει το ζήτησε από τον επικεφαλή της συνοδείας του θεοδ. Τον έχει από το εσωτερικών θα το κάνει».

Σε αυτήν τη συνομιλία ο Κ.Π. ενημερώνει τον Μήτσου ότι κάποιος αστυνομικός, ελεγχόμενος ή και συνεργαζόμενος με το κύκλωμα, ζήτησε κάτι από τον επικεφαλής της συνοδείας του υπουργού Θεοδωρικάκου, που τον έχει από τότε που εκείνος ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών και πιστεύει ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί.

 

 

Το πανάκριβο αμάξι και ο αχάριστος αξιωματικός του Εκβιαστών

  • Αποστολέας Αστυνόμος Β΄ Κ.Π. προς ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιο (02/06/2022)

«Μη τ κάνει βουνά ο πατσαγκα τα πουστρακια επειδή είναι ληστής και κοιτάει μόνο τα χρήματα. Ο εκβι είναι κολλητος με φούρναρη σουλελε λογιστή. Ο παπακω είναι με αυτούς που ξέρετε. Παιδιά τ παλιού φίλου όλα του εκβι πιο πολύ. Φίλοι μας δε θα γίνουν ποτέ. Ψάχνουν μεροκάματο από παντού μπορεί να τ πάρουν αλλά έχουν άλλους μπαμπάδες. Ο εκβι ο μαλαμ του είχε πάρει x1 bmw xμαξ μχνκι και όταν πέθανε τον έβριζε έλεγε ότι δε τ είχε κάνει μισή γνωριμία ενώ κάθε μέρα μίλαγαν δυο ώρες στο τηλ. Κάνουμε τους μαλακες όσο πρέπει αλλά αυτοί ηχογραφούν. Ο εκβι το ξέρω είχε ηχογραφήσει τον εσωτερικών. Είναι σαν το πατσαγκα. Από εδώ βρίζουν από εκεί βρίζουν και με όλους μιλάνε αλλά έχουν συγκεκριμένους μπαμπάδες. Με το φούρναρη ο εκβι πρέπει να του έχει δώσει καφέ μισό στο κολωνακι. Ανήκουν εκεί αυτοί. Επίσης το όνομα αυτό μιλάει πολύ καλά με γλεζακο. Να το ξέρετε».

«Ο σωτηροπ εννοώ».

«Και το Στέλιο όντως τον έστειλε ο παλιός φίλος στο οργ. Ηταν ευπ και αυτός και έφυγε από εκεί. Ποιος φεύγει από ευπ. Και όταν ήταν να πάει έλεγε ο παπακω στο φίλο μας ότι στέλνει π παλιός φίλος το δικό του το Στέλιο. Επειδή ο παλιός φιλος πουλάει καλά το παραμύθι μαγκιά ξέρετε τον έχουν για θεο όλοι αυτοί. Του αναφέρουν όταν τους ρωτάει».

«Τον εκβι το ξέρω τόσο καλό. Ολο το πρόβλημα σε μένα το έκανε ο παλιός φιλος σε συνεργασία με αυτόν. Που τα είχε πάει ο μαλαμ τη γυναίκα στο Κ. και του παίρνε πίπες. Με τον εκβι ήμασταν κάθε μέρα μαζί διακοπές μαζί Πάσχα ανάσταση μαζί όλη τη μέρα στο τηλ. Ο παπακω είναι καλύτερος να φανταστείτε».

Εδώ ο Κ.Π. αναφέρει στον Μήτσου ότι ο «εκβι» έχει καλές σχέσεις με άτομα που αναφέρονται ως «φούρναρης», «σουλελές» και «λογιστής», ενώ ο «Παπακω» έχει σχέσεις με άλλα άτομα, που δεν αναφέρονται συγκεκριμένα. Ακόμη αναφέρει ότι ο «Μαλαμ» (πρόκειται προφανώς για τον Δημήτρη Μάλαμα που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019) είχε αγοράσει στον «εκβι» αυτοκίνητο BMW X1 και μηχανάκι XMAX και όταν ο Μάλαμας πέθανε ο «εκβι», που πλέον δεν ανέμενε κάποιο κέρδος, τον έβριζε.

Επίσης αναφέρει ότι ο «εκβι» έχει ηχογραφήσει τον συνάδελφό του στο «Εσωτερικών» και ότι ο «φούρναρης» έχει δώσει στον «εκβι» μισό καφέ στο Κολωνάκι. Ο Κ.Π. αναφέρεται σε μετάθεση αστυνομικού στο «οργαν» από κάποιον φίλο.

Τέλος, ο Κ.Π. γράφει στον Μήτσου ότι έχει καλές σχέσεις με τον «εκβι» και ότι ο «Μαλαμ» είχε πάει τη γυναίκα του «εκβι» να υπηρετήσει στο γραφείο του πρώην… Κ.

Ποια είναι όμως τα πρόσωπα που αναφέρονται;

«Εκβι»: προφανώς αφορά στέλεχος του τμήματος Εκβιαστών.

«Φούρναρης»: πιθανόν πρόκειται για ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων ο οποίος έχει κατηγορηθεί για πλήθος βαρύτατων κακουργημάτων.

«Σουλελές»: πιθανόν πρόκειται για πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίασης και διατηρεί σχέσεις με τον αποκαλούμενο «φούρναρη».

«Εσωτερικών»: πιθανόν αναφέρονται σε αξιωματικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Η Greek mafia διόριζε και στην ΕΥΠ

  • Αποστολέας ΜΗΤΣΟΥ Γεώργιος προς Αστυνόμο Β΄ Κ.Π. (03/06/2022)

«Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσεις να είσαι εξαφανισμένος από αυτούς που έχουμε πει και αμέτοχος σε όλα για να μας χαλάσει κάτι έτσι όπως τα έχουμε φτιάξει»

«Για να μην μας χαλάσει»

«Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην οίκο, ανθρω, οργα, εκβι μήπως να το φτιάξω για σένα για την ευπ;»

«Στείλε μου πάλι τα δικά σου τα στοιχεία»

Ο Κ.Π. στέλνει τα στοιχεία του και τελειώνει η συγκεκριμένη επικοινωνία.

Σε αυτήν τη συνομιλία ο Μήτσου ζητάει από τον Κ.Π. να προσέχει και του λέει ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα, έχουν δικά τους άτομα παντού μέσα στην ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα σε «οίκο» (προφανώς στην Οικονομική Αστυνομία), «ανθρω» (προφανώς στο Ανθρωποκτονιών), «οργά» (προφανώς Οργανωμένο Εγκλημα) και «εκβι» (προφανώς στο τμήμα Εκβιαστών).

Μάλιστα ο Μήτσου λέει στον Κ.Π. αν θέλει να κανονίσει να πάει στην ΕΥΠ και του ζητάει τα πλήρη στοιχεία του. Ο Κ.Π. υπακούοντας του στέλνει τα πλήρη στοιχεία του (πατρώνυμο και τον αριθμό μητρώου του).

  • Στις 10.06.2022 ο Μήτσου στέλνει σε φωτογραφία στον Κ.Π. το υπηρεσιακό σήμα με τις τότε μεταθέσεις αξιωματικών και τον ρωτάει να δει ποιοι αξιωματικοί έχουν πάει σε κεντρικές υπηρεσίες και αν είναι κάποιος από αυτούς γνωστός και σχολιάζουν τις τότε μεταθέσεις αξιωματικών (υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο).

Εκβιασμοί, εμπρησμοί και λαθρεμπόριο καυσίμων

Μετά τη δολοφονία του Γ. Μήτσου –ενδεχομένως αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022– από την ΕΛΑΣ διέρρεε ότι υπάρχει εκτίμηση πως η δολοφονία οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Βάσει όσων αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Γ. Μήτσου είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας έναν ποινικό ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με όσα διέρρεαν από τις αρχές, δύο πρατήρια του Γ. Μήτσου –ο ίδιος δραστηριοποιούνταν σε έντεκα βενζινάδικα και ετοιμαζόταν σύμφωνα με δημοσιεύματα να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στον χώρο των υγρών καυσίμων– είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του Γ. Μήτσου διαπιστώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο Μήτσου ενημερωνόταν ακόμη και για διεθνή εντάλματα

Στο κινητό του Γιώργου Μήτσου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και συνομιλίες του με κάποιον Κύπριο ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές ακόμη και για απόπειρες δολοφονίας. Πρόκειται για τον Τάσο Σιμιλλίδη, τον οποίο δημοσιεύματα εμφανίζουν ως συνεργάτη του αρχινονού Γιάννη Σκαφτούρου ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022. Ο Σιμιλλίδης έχει πολλές καταδίκες και πλέον φαίνεται ότι είναι φυλακισμένος στη Βουλγαρία. Συνελήφθη στο σπίτι του στη Φιλιππούπολη στις 14 Απριλίου 2022 βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος το οποίο εκδόθηκε από τις κυπριακές αρχές και αφορούσε κακουργήματα για τέσσερις υποθέσεις, ενώ κατηγορούνταν από τις βουλγαρικές αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Από τις συνομιλίες Μήτσου – Σιμιλλίδη προκύπτει η αγωνία του δεύτερου να συλληφθεί αν έρθει στην Ελλάδα, επειδή πιθανόν φοβάται ότι εκκρεμεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Σιμιλλίδης ζητάει να μάθει αν κινδυνεύει με σύλληψη και ο Μήτσου του ζητάει να του στείλει το διαβατήριό του για να ζητήσει πληροφορίες από κάποια πηγή του στην κρατική ασφάλεια. Στα πρώτα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του δολοφονηθέντος εμπόρου καυσίμων ο Σιμιλλίδης εμφανίζεται να του λέει:

«Ξέρεις όλοι μου λένε ότι ο μπάτσος είναι πίσω από όλα αυτά, αυτός σπρώχνει για να έχω πρόβλημα και για να με έχει εδώ δεμένο. Αν είναι έτσι δεν γίνεται να μου τα παίρνει έτσι τα λεφτά και να έχω και προβλήματα.

Μην ξεχάσεις να το δεις σε ευρωπαϊκό και Ιντερπόλ αν έρθω Ελλάδα υποτίθεται
και με σταματήσει η αστυνομία αν θα φέρνετε το ευρωπαϊκό μόνο ή απαγόρευση εξόδου».

 

Ο Μήτσου απαντάει:

«Καλημέρα φίλος, ναι εννοείται. Αν μπορείς ξαναστείλε το διαβατήριο σου να το στείλω και στην Κρατική που έχω τον άλλο φίλο που είναι μόνο για τους ξένους. Οκ θα το στείλω και σε αυτόν που είναι μόνο για το εξωτερικό κ αλλοδαπούς».

Ο έμπορος καυσίμων, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στην ανατολική Αττική, στέλνει μερικά ακόμη μηνύματα στον Τ. Σιμιλλίδη στα οποία τον ενημερώνει ότι περιμένει κάποιες πληροφορίες για
το «Σένγκεν», ενώ σε άλλο το μήνυμα του εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να μάθει κάτι παραπάνω γιατί «είχε πέσει το σύστημα».

Γράφει ο Μήτσου: «Καλημέρα φίλος. Περιμένω το Σένγκεν. Διωκτικά είσαι εντάξει, αλλά Σένγκεν.

Δεν μπορούσε να μάθει γιατί είχε πέσει το σύστημα το ευρωπαϊκό χθες. Θέλω να είμαστε σίγουροι».

Μεταξύ των δύο ακολουθεί ο εξής διάλογος:

«Σιμιλλίδης: Και θα σου πει αν είναι ευρωπαϊκό ή Ιντερπόλ, αν έχει θέμα.

Μήτσου: Ναι.

Σιμιλλίδης: Εμαθες κάτι για μένα αν για Ευρώπη Ιντερπόλ;».

Ο Γ. Μήτσου γράφει στο τελευταίο μήνυμα που έχουν ανασύρει από το κινητό τηλέφωνό του οι αρχές:

«Καλημέρα φίλος. Κάνε λίγο υπομονή γιατί χθες
και προχθές έτρεχε ο φίλος
στα ευρωπαϊκά, γιατί έπιασαν έναν Ρουμάνο δήμαρχο για ξέπλυμα που κρυβόταν στη Γλυφάδα. Του έχω ζαλίσει
τον έρωτα του φίλου μας και μου είπε χθες το βράδυ
θα πιάσουν αυτόν και θα ασχοληθεί με τον δικό μας
τον Κύπριο».

 

Πλοκάμια της Greek mafia μέχρι και την κορυφή του υπουργείου

Τα μηνύματα-φωτιά μεταξύ του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου που βρέθηκαν στο κινητό του θύματος αποδεικνύουν το εύρος της διείσδυσης της Greek mafia στην αστυνομία, όπως επίσης καταδεικνύουν ότι είναι σε γνώση του Τάκη Θεοδωρικάκου μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ και ότι ο ίδιος στην ουσία είναι διακοσμητική φιγούρα στο υπουργείο.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος άλλωστε τον Ιούνιο του 2022 που αποστάλθηκαν τα SMS ήταν ήδη δέκα μήνες υπουργός και είχε ήδη προχωρήσει σε εξαγγελίες περί πάταξης της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ. Μάταια, όπως αποδείχτηκε.

Ο… μεγάλος που δεν ήταν ευχαριστημένος με τον Οικονόμου

Στις 10 Ιουνίου 2022 ο επιχειρηματίας Γ. Μήτσου δέχτηκε SMS στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο από τον Κ.Π., ο οποίος την περίοδο εκείνη υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ως αστυνόμος Β΄. Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επισήμανε στον Μήτσου ότι «ο μεγάλος δεν είναι ευχαριστημένος με τον Οικονόμου», αναφερόμενος πιθανότατα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρη Οικονόμου. Κατά τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ ο «Θεοδώρ» φαίνεται μάλιστα να έχει «δώσει εντολή να περάσουν όλα». Είναι ερώτημα τι αφορά το να «περάσουν όλα», το οποίο μάλιστα ενδιαφέρει τον μετέπειτα δολοφονηθέντα επιχειρηματία Γ. Μήτσου.

Ειδικότερα, το SMS που απέστειλε ο Κ.Π. στον Μήτσου ανέφερε:

«Αυτός είναι εκεί μαζί του. Ψέμα δεν είπε. Κάτι έχει γίνει λέει είναι για να φεύγει. Κάπου έχει εκθέσει κάτι έχει κάνει. Ο μεγάλος με τον οικονόμου (σ.σ.: εννοεί τον υφυπουργό ΠΡΟΠΟ;) δεν είναι ευχαριστημένος να το ξέρετε αυτό. Αυτά μ τ πε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα το πήρε ο θεοδωρ τηλ και έδωσε εντολή να περάσουν όλα για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

Και απαντά ο Μήτσου στον Κ.Π.:

«Τετάρτη το ραντεβού το έχω μαζί του και θα μου τα πει όλα είπε…».

«Ο υπουργός που δεν μπορεί να μεταθέσει έναν άνθρωπο»

Στις 12 Ιουνίου ο Κ.Π. στέλνει νέο SMS στον επιχειρηματία Γ. Μήτσου. Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημερώνει τον μετέπειτα δολοφονηθέντα επιχειρηματία ότι «το Σεπτέμβριο, θα γίνουν πολλές αλλαγές», σύμφωνα με πληροφορίες που του έχουν μεταφερθεί, εννοώντας στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Ο αστυνομικός προβλέπει ότι ο «Οικονό» —αναφέρεται πιθανότατα στον υφυπουργό ΠΡΟΠΟ Λευτ. Οικονόμου— θα «φύγει» και θα «αλλάξει όλο το έργο» και οι «ισορροπίες». Οπως λέει, «τα έχουν κάνει χάλια» καθώς δεν «γίνεται να μη περνάν αιτήματα του υπουργού». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αστυνομικός λέει στον επιχειρηματία πως «δεν μπορεί υπουργός να μη μπορεί να μεταθέσει έναν άνθρωπο». Στο ίδιο SMS ο Κ.Π. υπόσχεται ότι θα υπάρξει συνάντηση ενός «φίλου» με τον «ασφαλειάρχη» ώστε να «λυθεί» το θέμα. Είναι άγνωστο ποιο ακριβώς ήταν το αίτημα του επιχειρηματία που επιθυμούσε να «λυθεί».

Ειδικότερα το SMS του Κ.Π. προς τον Μήτσου έχει ως εξής:

«Θα τους κοιτάξω όλους δε τους είχα δει. πάντως να ξέρετε ο άλλος που ναι στο ψηλό είπε Σεπτέμβριο θα γίνουν αλλαγές και θα αλλάξουν ισορροπίες και αυτό το είπε και π αντιτρο ότι Σεπτέμβριο θα γίνουν πολλές αλλαγές. Βλέπω οικονο να φεύγει και να παίρνει δύναμη ο πρώτος και να αλλάζει όλο το έργο γιατί πρέπει να τα έχουν κάνει χάλια δε γίνεται να μη περνάν αιτήματα του υπουργού. Που θα εκλεχτεί πως θα μαζέψει κόσμο για τη ΝΔ. Δε μπορεί υπουργός να μη μπορεί να μεταθέσει έναν άνθρωπο. Θα τα πούμε και αύριο. Θα βρεθεί και με τον άλλο ο φίλος και με τον ασφαλειάρχη να μάθει όσα μπορεί παραπάνω για να καταλάβει. Θα το λύσει. Θα σας πάρω αύριο. Καλό βράδυ κύριε γιώ…».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων