Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στα πόστα τους οι υπουργοί Πετρελαίου και Εξωτερικών του Ιράν – Απομακρύνεται ο ΥΠΕΝ

Στα πόστα τους οι υπουργοί Πετρελαίου και Εξωτερικών του Ιράν – Απομακρύνεται ο ΥΠΕΝ

Διαφήμιση
Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την Κυριακή υπέρ της παραμονής στις θέσεις τους για τον υπουργό Πετρελαίου και τον υπουργό Εξωτερικών, δύο από τα βασικά μέλη του γραφείου του προέδρου Hassan Rouhani, σύμφωνα με το Reuters. Δεν συνέβη το ίδιο με τον υπουργό Ενέργειας.
 
Ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh έχει πιστωθεί με την αύξηση στην παραγωγή ακατέργαστου του Ιράν, καθώς πολλές κυρώσεις ήρθησαν πέρυσι, και με μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Total της Γαλλίας για την ανάπτυξη του South Pars, του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου στον κόσμο.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif ήταν ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν στη συμφωνία-ορόσημο του 2015, στο πλαίσιο του οποίου οι δυτικές δυνάμεις συμφώνησαν να καταργήσουν τις κυρώσεις με αντάλλαγμα αλλαγές στο αμφισβητούμενο πυρηνικό προγράμμα.
 
Δεκατέσσερις υποψήφιοι υπουργών έλαβαν επίσης κοινοβουλευτική έγκριση και μόνο ένας από τους υποψηφίους Rouhani, ο υποψήφιος για το υπουργείο Ενέργειας, δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων