Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στα τέλη Μαρτίου το πρώτο φορτίο περσικού αργού για τα ΕΛΠΕ

Στα τέλη Μαρτίου το πρώτο φορτίο περσικού αργού για τα ΕΛΠΕ

Διαφήμιση

Το πρώτο πλοίο, που θα μεταφέρει ιρανικό αργό στη χώρα μας, για λογαριασμό των ΕΛΠΕ θα φτάσει στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ που συνεδριάζει για να εγκρίνει τα αποτελέσματα του 2015.

Η εν λόγω είδηση είχε προαναγγελθεί χτες από στέλεχος των ΕΛΠΕ μέσω του Reuters. «Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στην παραγγελία τις επόμενες ημέρες» είχε δηλώσει το στέλεχος χωρίς να αποκαλύπτει το μέγεθος της παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Amir-Hossein Zamaninia είχε δηλώσει ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια θα αγοράσουν 60.000 βαρέλια αργού την ημέρα, ποσότητα που θα μπορούσε να αυξηθεί στα 150.000 βαρέλια την ημέρα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στα ΕΛΠΕ να προμηθεύονται από το Ιράν κατ’ ελάχιστον 2 εκατ. βαρέλια το μήνα. Εν δυνάμει, ο όμιλος μπορεί να καλύψει με περσικό αργό το 25% των αναγκών του, αλλά θα πρέπει και η τιμή να είναι ανταγωνιστική. Αν αυτή δεν είναι, τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να προμηθεύονται αργό από τους μέχρι τώρα προμηθευτές τους (Λιβύη, Ιράκ, Σ. Αραβία, κ.λπ.).

Τέλος, σήμερα το απόγευμα, και αμέσως μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους που όπως όλα δείχνουν θα κινούνται σε επίπεδα -ρεκόρ.

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων