Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Στο μικροσκόπιο» χρεώσεις και συναλλαγές μέσω POS Πηγή: reporter.gr

«Στο μικροσκόπιο» χρεώσεις και συναλλαγές μέσω POS Πηγή: reporter.gr

Διαφήμιση

Στην μέγγενη του ελληνικού Δημοσίου οι συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω POS την τελευταία πενταετία , καθώς και οι χρεώσεις που επιβάλλονται σε συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη σχετική με τις δράσεις που έχει αναλάβει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τα Κυβερνητικά Συμβούλια Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στοιχεία που αφορούν τις συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω POS την τελευταία πενταετία, τις χρεώσεις που επιβάλλονται σε συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλά και πληροφορίες αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί κάθε τράπεζα αναφορικά με την εγκατάσταση μηχανημάτων POS έχουν ζητήσει από τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα αφορά την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σχέδιο το οποίο θα αφορά στη διασύνδεση του αφορολογήτου με δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, με κλιμάκωση των απαιτούμενων e-αποδείξεων ανάλογα με το εισόδημα.

Όπως ανακοινώθηκε από την αντιπροεδρία,στο πλαίσιο των ενεργειών για αύξηση των τραπεζικών συναλλαγών με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών έχουν ήδη ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, στοιχεία που αφορούν:

  • τις συναλλαγές που διενεργήθηκαν μέσω των POS κατά την τελευταία 5ετία
  • τις χρεώσεις των πιστωτικών-χρεωστικών καρτών
  • την πολιτική εγκατάστασης POS που ακολουθεί η κάθε τράπεζα

Πηγή: reporter.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων