Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Σύλληψη λιμενικού και τελωνειακού μετά από επιχείρηση των «αδιάφθορων» για απάτες σε βάρος του Δημοσίου

Σύλληψη λιμενικού και τελωνειακού μετά από επιχείρηση των «αδιάφθορων» για απάτες σε βάρος του Δημοσίου

Διαφήμιση
peripoliko_12
Ένα οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης του ελληνικού Δημοσίου είχαν τα στήσει τα μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ένας τελωνειακός και ένας λιμενικός οι οποίοι έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο οργανώσεις αποτελούνταν συνολικά από 16 άτομα, μεταξύ των οποίων αλιείς και ιδιοκτήτες βενζινάδικων, ενώ καταλυτικοί για τη διάπραξη της απάτης ήταν οι ρόλοι του λιμενικού και του τελωνειακού που συνεργάζονταν με το κύκλωμα.

 

Όπως εξήγησαν πηγές με γνώση της υπόθεσης στο protothema.gr, τα μέλη των οργανώσεων συνεργάζονταν με βενζινάδικα για την έκδοση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων παρουσίαζαν καταναλώσεις πετρελαίου σε αλιευτικά σκάφη.

Στην πραγματικότητα πετρέλαιο δεν έβαζαν ποτέ, ωστόσο, μέσω αυτής της μεθόδου, οι μεν βενζινοπώλες καρπώνονταν το Φ.Π.Α., οι δε αλιείς εισέπρατταν την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 

Τίποτα όμως τα παραπάνω δεν θα συνέβαινε χωρίς τον τελωνειακό και τον λιμενικό που συνεργάζονταν και με τις δύο εγκληματικές οργανώσεις. Και αυτό γιατί, ο τελωνειακός επιβεβαίωνε ότι τα καύσιμα πράγματι αταναλώθηκαν, ενώ ο λιμενικός έδινε τη βεβαίωση πως τα αλιευτικά είναι αξιόπλοα.

Μετά από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε Σέρρες, Καβάλα και Θεσσαλονίκη έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 16 μέλη των δύο οργανώσεων, καθώς και ένας βοηθός αλιέα καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο.

 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων