Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Telegraph: «Έρχεται» Grexit προς παραδειγματισμό άλλων χωρών

Telegraph: «Έρχεται» Grexit προς παραδειγματισμό άλλων χωρών

Διαφήμιση

Σύντομα η ευρωζώνη θα αναγκαστεί να αποβάλλει την Ελλάδα, για να παραδειγματιστούν άλλες χώρες, αναφέρεται σε άρθρο της βρετανικής Telegraph που υπογράφει ο Σάιμον Χέφερ.

Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως πριν πλέξουν το εγκώμιο της Ένωσης όσοι επιμένουν στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θα πρέπει να κοιτάξουν τη λυπηρή κατάσταση της Ελλάδας.

«Δεν αποτέλεσαν έκπληξη τα νέα της περασμένης εβδομάδας, ότι η ελληνική οικονομία παραμένει καταστροφική παρά τα ειδικά μέτρα και τα προγράμματα διάσωσης», γράφει ο Χέφερ, συμπληρώνοντας πως τα χρέη της Ελλάδας είναι αδύνατο να πληρωθούν, η χώρα λειτουργεί μετά βίας και μεγάλες περιοχές στη χώρα ερημώνουν.

«Δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στην ΕΕ. Σύντομα η ΕΕ δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να τη διώξει, δίνοντας το παράδειγμα σε αρκετές άλλες χώρες- κυρίως την Ιταλία- που ποθούν να μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους», γράφει ο Χέφερ.

«Όταν το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα και άλλοι φανατικοί του ευρώ επιχειρηματολογούν ανόητα για να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός μας και να παραμείνουμε στην ΕΕ, δεν βλέπουν τι αποτυχία είναι η ΕΕ και τι καταστροφή έχει προκαλέσει σε χώρες που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα γερμανικά στάνταρντ για την οικονομική απόδοση;

Η απόδειξη είναι μπροστά στα μάτια μας. Το κοινό νόμισμα είναι μια καταστροφή. Αν η ΕΕ καταρρεύσει, θα μπορεί να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της», καταλήγει ο αρθρογράφος της Telegraph.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων