Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τέλος η βενζίνη για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στη Ρόδο

Τέλος η βενζίνη για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. στη Ρόδο

Διαφήμιση

Χωρίς καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη παραμένει από τις αρχές του Οκτωβρίου η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα ένα 70% περίπου της μηχανοκίνητης δύναμής της, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών της ΔΙΑΣ να παραμένει παροπλισμένο και να κινούνται μόνο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, που εφοδιάζονται από το πρατήριο της 95 ΑΔΤΕ!!

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό του τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Σε ανάλογη ενημέρωση έχει προβεί εξάλλου και η ηγεσία της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, κρούοντας τον κίνδυνο από το γεγονός ότι παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές στο ένα και μοναδικό ιδιωτικό πρατήριο που έχει αναλάβει τον εφοδιασμό των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. με βενζίνη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδοσία και η… πίστωση.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα σε τέτοια έκταση στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου. Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας έχει αφήσει χωρίς κονδύλια την ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα τα χρέη προς τους βενζινοπώλες να έχουν συσσωρευθεί «επικίνδυνα». Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι έκδηλη η ανησυχία των υπηρετούντων στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς ο φόβος να μείνουν άδεια τα ρεζερβουάρ των αστυνομικών οχημάτων, είναι παραπάνω από υπαρκτός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία έχει συνάψει σύμβαση με πρατηριούχο για να καλύψει τις ανάγκες της σε καύσιμα, ο οποίος φέρεται να παραμένει απλήρωτος επί 6 μήνες περίπου με αποτέλεσμα η αντοχή του στην πίστωση να έχει εξαντληθεί. Η λύση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που δεν έχει προχωρήσει, είναι η δημιουργία ιδιόκτητων πρατηρίων καυσίμων με προμηθευτή τον Ελληνικό Στρατό και ένστολους βενζινοπώλες. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα θα πρέπει να αναμένεται «παράλυση» των αστυνομικών δυνάμεων και την αδυναμία ανταπόκρισης σε συμβάντα.

πηγή: Δημοκρατική

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων