Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Θέρμανση: Εξίσωση φόρων και επίδομα

Θέρμανση: Εξίσωση φόρων και επίδομα

Διαφήμιση

Την εξίσωση των φόρων που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης με ταυτόχρονη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης ανήγγειλε την «εξίσωση Πετρελαίου Θέρμανσης με Κίνησης για πάταξη λαθρεμπορίου και διαφυγόντων φορολογικών εσόδων, με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων».

Η εξίσωση των φόρων όπως έχει επισημάνει και η ΠΟΠΕΚ είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Όμως όλα εξαρτώνται από το ύψος του επιδόματος και τους δικαιούχους. Έχουμε τονίσει επίσης κατ επανάληψη ότι το κράτος έχει υποχρέωση να καλύψει τη διαφορά του κόστους όχι μόνο για τα χαμηλά αλλά και για τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές σήμερα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την επιδότηση των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στη βάση σχετικής πρότασης που είχε υποβάλει παλαιότερα ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθ. Σκορδάς.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία της τελευταίας δεκαετίας και το υψόμετρο. Με βάση αυτά τα δεδομένα θα πιστώνεται στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το ποσό που αναλογεί, μόνο για την πρώτη κατοικία. Ανάλογες προτάσεις είχε υποβάλει το ΙΟΒΕ, οι οποίες μάλιστα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση παρουσία του σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων