Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Θεσσαλονίκη: Γιατρός ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τα 100 κιλά κοκαΐνη

Θεσσαλονίκη: Γιατρός ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τα 100 κιλά κοκαΐνη

Διαφήμιση
Θεσσαλονίκη: Γιατρός ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τα 100 κιλά κοκαΐνη

Γιατρός αλλά και παλιός γνώριμος της αστυνομίας ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουν κατασχεθεί πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης.

Υπενθυμίζεται, πως την Τρίτη (9.5.2023) έγινε γνωστό πως η αστυνομία της Θεσσαλονίκης εντόπισε κοντέινερ με 100 κιλά κοκαΐνης και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη 9 ατόμων. Παράλληλα, κατασχέθηκαν πάνω από 100.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας γιατρός που φαίνεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το Mega έχουν συλληφθεί και συγγενικά του πρόσωπα, καθώς στο κύκλωμα συμμετείχε ο γιο και ο ανιψιός του.

Πώς πιάστηκαν στη «φάκα» της αστυνομίας

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν στην αστυνομία έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για την παράδοση ενός κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το Εκουαδόρ, μέσα στο οποίο υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Στελέχη της ΕΛΑΣ παρακολούθησαν το κοντέινερ και αποφάσισαν να μην το ανοίξουν αλλά να περιμένουν μέχρι τα μέλη του κυκλώματος να πάνε στο σημείο για την παραλαβή των ναρκωτικών, όπως τελικά έγινε.

Τους παρακολούθησαν και στα Διαβατά έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα προχωρώντας σε εννέα συλλήψεις, μεταξύ αυτών και το φερόμενο αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Παλιός γνώριμος της αστυνομίας ο γιατρός

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη με βαρύ ποινικό μητρώο. Τόσο ο ίδιος, όσο ο γιος και ο ανιψιός του έχουν συλληφθεί.

Ο γιατρός έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν. Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2004, οδηγήθηκε στην φυλακή με κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Μάρτιο του 2005 συνελήφθη ξανά καθώς ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για διακίνηση τεράστιας ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

 

newsit.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων