Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το Ιράν συμφώνησε να παγώσει την παραγωγή πετρελαίου

Το Ιράν συμφώνησε να παγώσει την παραγωγή πετρελαίου

Διαφήμιση

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση που έλαβαν οι παραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ για το «πάγωμα» της ημερήσιας παραγωγής αργού πετρελαίου, ώστε να ανακοπεί η πτωτική πορεία στην τιμή του «μαύρου χρυσού».

Την είδηση, η οποία αποτελεί μία άκρως σοβαρή εξέλιξη, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Μπιγιάν Ζανγκανέφ, ο οποίος τόνισε ότι «η απόφαση των παραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ προκειμένου να μειωθεί η ημερήσια παραγωγή αργού πετρελαίου και να ελεγχθούν οι τιμές, μας βρίσκει σύμφωνους».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης του Ιρανού υπουργού με τους ομολόγους του από το Ιράκ, τη Βενεζουέλα και το Κατάρ, προκειμένου να συζητήσουν τη διατήρηση της ημερήσιας παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, παρά τη δήλωση περί συμφωνίας του Ιράν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η Τεχεράνη θα διατηρήσει τα επίπεδα του Ιανουαρίου, όπως έχουν συμφωνήσει η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ, ή αν θα προσαρμόσει την παραγωγή της σταδιακά.

Τον τελευταίο χρόνο οι τιμές του αργού κατρακυλούν χωρίς φρένο, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις οικονομίες χωρών που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το πετρέλαιο όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα, αλλά και των χωρών του ΟΠΕΚ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων