Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Το σήμα Shell γιορτάζει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Το σήμα Shell γιορτάζει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Διαφήμιση

Το 2016 σηματοδοτεί τα 90 χρόνια παρουσίας του σήματος Shell στην Ελλάδα. Με αφορμή το επετειακό έτος, ο κύριος Γιώργος Θωμαΐδης, Γενικός Διευθυντής της Coral A.E., επίσημου licensee της Shell για την ελληνική αγορά, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη μακρά ιστορία του σήματος και του δικτύου της Shell στην Ελλάδα. Επί 90 χρόνια, κινητήρια δύναμή μας είναι το όραμα να αποτελούμε πάντα την πρώτη επιλογή του πελάτη, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, σε ανταγωνιστικές τιμές. Πάνω σε αυτή τη βάση, συνεχίζουμε δυναμικά».

Η ιστορία του σήματος Shell στην Ελλάδα ξεκινά στις 3 Μαΐου 1926, με την ίδρυση της Shell Company (Hellas) Limited, η οποία λειτούργησε ως υποκατάστημα μέχρι τον Μάιο του 1995, οπότε και μετασχηματίσθηκε σε ShellHellas AE. Έπειτα από μια πορεία δεκαετιών, οι μετοχές της Shell πέρασαν στον όμιλο της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ τον Ιούνιο του 2010. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε η Coral Α.Ε., η οποία αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Shell Hellas Α.Ε. και διατηρεί το εμπορικό σήμα και το δικαίωμα διάθεσης προϊόντων Shell στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση:

Συμπληρώνοντας 90 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική αγορά, το δίκτυο της Shell αριθμεί 700 πρατήρια και διεκπεραιώνει 150.000 συναλλαγές καθημερινά, μέγεθος που αντιστοιχεί σε 54 εκατομμύρια συναλλαγές ανά έτος. Έτσι, είναι ο ηγέτης στην ελληνική αγορά καυσίμων, μ’ ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Παράλληλα, τα βυτιοφόρα με το σήμα Shell διανύουν 11,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα ετησίως, εξυπηρετώντας με συνέπεια τις ανάγκες τροφοδοσίας της αγοράς.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ανάπτυξη του σήματος Shell βασίστηκε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία. Σήμερα, η Coral A.E. απασχολεί άμεσαεκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για πολλές χιλιάδες ακόμη, που επηρεάζονται έμμεσα από τη δραστηριότητα της. Επίσης, το δίκτυο των πρατηρίων Shell, πάντα πρωτοπόρο, ήταν το πρώτο που καθιέρωσε διαφοροποιημένα καύσιμα, υπό το brand VPower, σχήματα και κάρτες πιστότητας, όπως το Shell Smart Club, αλλά και την εταιρική κάρτα καυσίμων euroshell, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται περίπου 100.000 συναλλαγές μηνιαίως από περισσότερες από 2.500 εταιρείες.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η εταιρεία είναι στη μοναδική θέση να συνδυάζει την τεχνογνωσία της πολυεθνικής Shell, με τη δυναμική ενός από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υλοποιεί μια ευέλικτη στρατηγική, με στόχο την ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και τη διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη του δικτύου, σε σύγχρονες τεχνολογίες και φιλικές υπηρεσίες, σε κορυφαία προϊόντα, σε ολοκληρωμένα συστήματα ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου και στην εκπαίδευση των ανθρώπων.

«Έχουμε καταφέρει με επιτυχία να ανταπεξέλθουμε στις ιδιαίτερα δύσκολες προκλήσεις που έχει «γεννήσει» η κρίση στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των ανθρώπων και των συνεργατών μας, αλλά και στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι μέτοχοι μας», σχολίασε ο κύριος Θωμαΐδης. «Σήμερα, είμαστε σε θέση να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να υλοποιούμε συνεχώς φιλόδοξα σχέδια», συμπλήρωσε. «Είμαστε εδώ παρόντες για 90 χρόνια και θα συνεχίσουμε για άλλα τόσα, παρέχοντας κορυφαία εξυπηρέτηση στον Έλληνα καταναλωτή και υποστηρίζοντας την ελληνική κοινωνία».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων