Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Toyota: Σάλος! Ανακαλούνται άμεσα χιλιάδες αυτοκίνητα – Τι πρέπει να κάνετε

Toyota: Σάλος! Ανακαλούνται άμεσα χιλιάδες αυτοκίνητα – Τι πρέπει να κάνετε

Διαφήμιση

Toyota: Μία από τις μεγαλύτερες ανακλήσεις στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνει άμεσα, με σοβαρό πρόβλημα. Προσοχή… Οι μπαταρίες που είχαν πάνω τους τα Toyota RAV4 που βγήκαν στην αγορά από το 2013 μέχρι το 2018, έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr.

Μία μπαταρία υπάρχει στο αυτοκίνητο για πληθώρα λόγων. Έτσι κι αλλιώς, χωρίς ρεύμα δεν παίρνει μπρος ο κινητήρας και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, χωρίς ρεύμα και μπαταρία κυριολεκτικά δεν έχεις αυτοκίνητο.

Τα Toyota RAV4 της πενταετίας μεταξύ 2013 και 2018 αποδείχθηκε πως πάσχουν σοβαρά σε αυτό τον τομέα. Πιο συγκεκριμένα, φάνηκε πως υπό συγκεκριμένες συνθήκες, η μπαταρία τους φεύγει από τη θέση της, προκαλώντας βραχυκύκλωμα και αυξάνοντας σοβαρά την πιθανότητα μίας φωτιάς.

Για αυτόν τον πολύ σοβαρό λόγο λοιπόν, η Toyota έχει ξεκινήσει τις ανακλήσεις, μετρώντας ήδη πάνω από 1.8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Ιάπωνες αναγνώρισαν το πρόβλημα, βρίσκοντας μπαταρίες στο RAV4 οι οποίες αν και είχαν το σωστό μέγεθος για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, είχαν μικρότερο πάνω μέρος. Αυτόματα λοιπόν, υπήρχε χώρος για την μπαταρία να… κουνηθεί.

Σύμφωνα με την Toyota, αυτή η αστοχία μπορεί να προκαλέσει επαφή της μπαταρίας με τον σφικτήρα συγκράτησης και να φέρει βραχυκύκλωμα, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα φωτιάς.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πόσες φωτιές και τραυματισμοί έχουν προκληθεί από αυτό το σοβαρό θέμα του αυτοκινήτου της.

Μέχρι στιγμής, μόλις 11 παράπονα έχουν γνωστοποιηθεί από χρήστες και αυτά δημοσιοποιήθηκαν από την αμερικανική Διοίκηση Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων. το 2021. Τέσσερα εξ αυτών μάλιστα, συνέβησαν ενώ το αυτοκίνητο ήταν σβηστό.

Στην Toyota βρίσκονται σε μία κατάσταση αυτή τη στιγμή όπου ετοιμάζουν διορθώσεις. Όταν αυτές έχουν σιγουρευτεί και ολοκληρωθεί, τότε οι αντιπροσωπείες αναμένεται να αλλάξουν τις μπαταρίες και τα σχετικά περιβλήματα των RAV4 με νέες και βελτιωμένες εκδοχές.

Ο κατασκευαστής ενημέρωσε κιόλας, πως αυτή η σημαντική αλλαγή θα φτάσει στα αυτοκίνητα των κατόχων στα τέλη Δεκεμβρίου.

xristika.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων