Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπίρα

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπίρα

Διαφήμιση

Η εικόνα που έχω είναι ότι στον καφέ θα υπάρξει μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια και στην μπίρα πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, μιλώντας στον Βήμα FM.

«Θα υπάρξουν και καλοί φόροι»

Όπως ανέφερε, θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπίρα και η συνδρομητική τηλεόραση, αλλά θα και μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους, καθώς και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, όπως είπε, που θα έπρεπε να είχαν έρθει εδώ και πολύ καιρό.

«Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή» διευκρίνισε.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ικανοποιημένο από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, «αλλά θα κάνουμε περισσότερα».

«Εξοικονόμηση με τη μεταφορά στον Κεράνη»

Για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτήριο του Κεράνη, επανέλαβε ότι το Δημόσιο εξοικονομεί χρήματα.

«Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι φαίνεται πως το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα κατατεθεί σήμερα χωρίς τον λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία, ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε “πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα”. Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε».

Για τον υπολογισμό φόρων σε εκκαθαριστικά

Ερωτηθείς για τον υπολογισμό φόρων στα εκκαθαριστικά ανέργων, εισοδηματιών, ημιαπασχολούμενων κτλ, ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ένα πρόβλημα που υπήρχε από πέρυσι, δεν έχει λυθεί και δεν είναι αστοχία του Taxis.

Όπως είπε, είναι συγκεκριμένη διάταξη που δημιουργεί προβλήματα «και θα προσπαθήσουμε να δούμε αμέσως μετά από αυτό το νομοσχέδιο (σ.σ.: για τους έμμεσους φόρους) πώς θα διορθώσουμε αυτή τη δήλωση».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων