Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τρ. Αλεξιάδης: «Θα πληρώσει κανονικά ΕΝΦΙΑ το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τρ. Αλεξιάδης: «Θα πληρώσει κανονικά ΕΝΦΙΑ το Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαφήμιση

Κανονικά και με το… νόμο θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ τον «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη. Ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει λίστα που να διαχωρίζονται φιλανθρωπικές οργανώσεις από γενικώς νομικά  πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να απαλλάσσουμε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα».

Την ίδια ώρα για να χρυσώσει το χάπι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, δίχως να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Πάντως αρκέστηκε να πει με… πόνο ψυχής ότι «μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα! «Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια μπορούμε», προσέθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο, θα προχωρήσουν στην πιστοποίηση τους και θα ερευνηθεί κάθε δυνατότητα.

Αλέξανδρος Διαμάντης liberal.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων