Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τριπλό “καπέλο” στο πετρέλαιο θέρμανσης

Τριπλό “καπέλο” στο πετρέλαιο θέρμανσης

Διαφήμιση

Την περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και την ανατροπή των οικογενειακών προϋπολογισμών επιφέρει το τριπλό καπέλο στο πετρέλαιο θέρμανσης το προσεχές φθινόπωρο.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η τιμή που θα ανοίξει το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι περίπου κατά 10 λεπτά το λίτρο υψηλότερη από τον Οκτώβριο του 2015 εξαιτίας τριών παραγόντων:

1. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από 230 ευρώ το χιλιόλιτρο, σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.

2. Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% 

3. Αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι θα θα μειωθεί σημαντικά η ζήτηση λόγω της κρίσης και των πολλαπλών φόρων που πληρώνουν οι φορολογούμενοι με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν και πάλι τα έσοδα του δημοσίου όπως είχε γίνει και επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

Είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψουν τα φαινόμενα του 2013 με αρκετά νοικοκυριά να αναζητούν δυστυχώς τους χειρότερους τρόπους για την υγεία τους προκειμένου να ζεσταθούν.

Μάλιστα, τα στελέχη της κυβέρνησης είχαν επικρίνει ως ανάλγητη την πολιτική της τότε κυβέρνησης (τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες) αδιαφορώντας ωστόσο σήμερα για την ανθρωπιστική κρίση! 
Εκτός από το τριπλό καπέλο «τσεκουρεμένο» είναι από πέρυσι και το επίδομα θέρμανσης δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα πέρυσι το επίδομά είχε μειωθεί έως και 52,4% ενώ είχε χορηγηθεί σε 700.000 φορολογούμενους από 1.1 εκατομμύριο το 2015. 

Και σαν μην έφθαναν όλα αυτά από τον Ιανουάριο αυξάνεται : 

– Η αμόλυβδη βενζίνη από 670€ το χιλιόλιτρο σε 700€. Μια αύξηση 30€ η οποία με τον αυξημένο ΦΠΑ θα φτάσει στα 37,20€. 

– Το πετρέλαιο κίνησης. Η αύξηση είναι 80€ το χιλιόλιτρο και με τον ΦΠΑ 24% φτάνει στα 99,20€. 

– Το υγραέριο κίνησης (LPG). Η αύξηση είναι 100€ το χιλιόλιτρο και με τον ΦΠΑ 24% φτάνει στα 124€.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων