Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τσουχτερά πρόστιμα για όλους τους ανασφάλιστους οδηγούς!

Τσουχτερά πρόστιμα για όλους τους ανασφάλιστους οδηγούς!

Διαφήμιση

Ένα πρόβλημα εξ ‘αυτών αποτελεί η ασφάλιση του αυτοκινήτου. Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι περίπου ένα εκατομμύριο και το πρόβλημα αυτό απασχολεί πλέον όλο το κοινωνικό σύνολο. 

Να σημειώσουμε βέβαια πως η ασφάλιση του αυτοκινήτου μας, δεν είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική. Σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος κινδυνεύει ο καθένας να εμπλακεί σε τεράστια διαδικασία, νομική και χρηματική, χωρίς καν να αναφέρουμε τον κίνδυνο της ζωής.

Εάν δεν υπάρχει κάλυψη αστικής ευθύνης προς τρίτους, τότε ο κάθε οδηγός κινδυνεύει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να βρεθεί αντιμέτωπος με τεράστιες οικονομικές και νομικές κυρώσεις. Η κάλυψη που προσφέρει η ασφάλιση του αυτοκινήτου αποζημιώνει πρόσωπα και αντικείμενα που έχουν υποστεί ζημία από το περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται το αυτοκίνητό σας με δική σας υπαιτιότητα. 

Γι’ αυτό και η ασφαλιστική σας εταιρεία, βάσει του συμφώνου ασφάλισης, αναλαμβάνει την αποκατάσταση της ζημίας προς τρίτους. 

Το Υπουργείο Οικονομικών λοιπόν, βάζει τέλος στο πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα. Σύντομα πρόκειται να στείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια, με τα οποία θα ανακοινώνει στους ανασφάλιστους οδηγούς το πρόστιμο που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.

Θυμηθείτε ότι το ανασφάλιστο όχημα, τιμωρείται με αυστηρότατες ποινές όπως, τσουχτερό πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος. Ακόμη κι αν ένα αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να είναι ασφαλισμένο, αλλιώς ο ιδιοκτήτης κινδυνεύει με πρόστιμο εάν δεν έχει παραδώσει τις πινακίδες.

Τα τελευταία χρόνια ακόμη και στην Ελλάδα, υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες που αποτελούν την οικονομικότερη λύση στην ασφάλιση του οχήματος παρέχοντας τη δυνατότητα ασφάλισης με μηνιαίες άτοκες δόσεις . Μέσω internet ή τηλεφωνικά, επιλέγετε το πρόγραμμα ασφάλισης που ταιριάζει στα δικά σας μέτρα και σταθμά, στο δικό σας πορτοφόλι, που μπορεί να καλύψει εσάς, το όχημά σας, και το μέλλον σας. Σε λιγότερο από 5 λεπτά μπορείτε να έχετε στα χέρια σας το εκτυπωμένο πολυπόθητο χαρτί, χωρίς να ανησυχείτε για το αν είστε πια ασφαλείς και ακολουθείτε το γράμμα του νόμου.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων