Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τζάκρη: Αντιστέκονται στην κρίση πετρελαιοειδή, μέταλλα, τρόφιμα και ποτά

Τζάκρη: Αντιστέκονται στην κρίση πετρελαιοειδή, μέταλλα, τρόφιμα και ποτά

Διαφήμιση

“Πρωταθλητές” στην εξωστρέφεια χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στην εκποομπή “Δύο στις 12” του “Πρακτορείου 104,9 FM”.

Η υφυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν βιομηχανικοί τομείς που αντέχουν στην κρίση και αξίζει η πολιτεία να τις στηρίξει για να αναπτυχθούν περισσότερο.

Η ίδια είπε ότι από μελέτες που εκπονήθηκαν από το υπουργείο, οι κλάδοι που “αντιστέκονται” στην κρίση είναι -μεταξύ άλλων- τα τρόφιμα και τα ποτά, τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, ο καπνός, τα βασικά μέταλλα, τα φαρμακευτικά προϊόντα και παρασκευάσματα, τα μεταλλικά προϊόντα και τα είδη είδη εξοπλισμού.

“Αξίζει η ελληνική πολιτεία να βάλει τα ρέστα της για να μπορέσουν να αναπτυχθούν περισσότερο” είπε η κα. Τζάκρη, υπογραμμίζοντας ότι οι παραπάνω βιομηχανικοί κλάδοι, όχι μόνο άντεξαν, αλλά ορισμένοι αύξησαν και τα μερίδιά τους στις αγορές.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της ελληνικής βιομηχανίας γενικότερα, είπε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2013, συμμετέχει στο ακαθάριστο ΑΕΠ μόλις κατά 9,6% και επισήμανε ότι την περίοδο από το 2008 – 2013 επήλθε “συντριβή”, υπενθυμίζοντας ότι από 85.000 μεταποιητικές επιχειρήσεις στη χώρα απέμειναν 38.000.

Η κα. Τζάκρη χαρακτήρισε “μικρή, συμβολική και σημειολογική”, αλλά καθοριστικής σημασίας, την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής που καταγράφηκε από τις πρόσφατες στατιστικές το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και πρόσθεσε ότι όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να επικεντρωθούν στο να δοθεί ώθηση στο βιομηχανικό κλάδο.

Καταλήγοντας η υφυπουργός, χαρακτήρισε την ανεργία που πλήττει τη χώρα “πυραμίδα όλων των προβλημάτων” και είπε ότι αν δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να λυθεί ούτε το ασφαλιστικό, ούτε τα άλλα προβλήματα.

energypress.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων