Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βάζεις φθηνή βενζίνη; Αυτά είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν

Βάζεις φθηνή βενζίνη; Αυτά είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν

Διαφήμιση
Fuel prices 1

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ενδέχεται να χρειαστεί να βάλουν όσοι σαγηνεύονται από τις πολύ χαμηλές τιμές στα καύσιμα.

Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, οι οδηγοί αναζητούν εναγωνίως τα πρατήρια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου τους.

Ο εντοπισμός ενός πρατηρίου με φθηνή βενζίνη και diesel, φυσικά, δεν είναι κάτι δύσκολο, μιας και υπάρχουν δεκάδες καταστήματα που υπόσχονται χαμηλές τιμές.

Φυσικά, a priori, το φθηνό καύσιμο δεν σημαίνει ότι είναι και κακής ποιότητας, δεδομένου ότι πολλοί πρατηριούχοι προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατό μικρότερο κέρδος προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους.

Όταν, ωστόσο, οι τιμές είναι σε υπερβολικό βαθμό χαμηλότερες σε σύγκριση με το μέσο όρο, τότε το εν λόγω καύσιμο ενδέχεται να συνιστά απειλή για το αυτοκίνητό μας.

βλάβη στον κινητήρα του ΙΧ

Tα κακής ποιότητας καύσιμα δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Ε.Ε. και έχουν υποδεέστερα χαρακτηριστικά. Η κατανάλωση κακής ποιότητας καυσίμων έχει παρόμοιες επιπτώσεις με την κατανάλωση νοθευμένων, και έτσι προϊόντος του χρόνου καταστρέφουν τον κινητήρα, τον καταλύτη και πολλά ακόμα μέρη του οχήματός μας.

Παράλληλα, η απόδοση και η ποιότητα λειτουργίας του κινητήρα μας υποβαθμίζεται, η κατανάλωση αυξάνεται και εκπέμπουμε περισσότερους ρύπους.

Η κατανάλωση κακής ποιότητας καυσίμου ίσως σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση διάφορων λυχνιών στον πίνακα οργάνων που θα μας ενημερώσουν πως υφίσταται κάποιο πρόβλημα στα μηχανικά μέρη ή στην ηλεκτρονική διαχείριση. Παράλληλα, ο κινητήρας ενδέχεται να μας προειδοποιήσει με ενδεχόμενες αρρυθμίες και ίσως σβησίματα.

ανεφοδιασμός με κακής ποιότητας καύσιμοπ

Η νοθεία γίνεται με ένα πλήθος διαλυτών που επιτρέπουν στους επιτήδειους πρατηριούχους να κρατούν χαμηλά τις τιμές των καυσίμων, αποκομίζοντας ταυτόχρονα μεγάλα κέρδη.

Μην ξεχνάμε ότι το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να οδηγήσει στην ολική καταστροφή του κινητήρα, με το κόστος να ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ

carandmotor.gr

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων