Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βενεζουέλα: Η απάντηση του Maduro στον Trump μέσω… πετρελαίου

Βενεζουέλα: Η απάντηση του Maduro στον Trump μέσω… πετρελαίου

Διαφήμιση
Σε μια ασυνήθιστη πρακτική σχετικά με την αγορά του πετρελαίου προχώρησε η Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την τιμή του πετρελαίου σε κινεζικό νόμισμα, στην προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η Βενεζουέλα εξακολουθεί να εξαρτάται από το δολάριο, δεδομένου ότι διεξάγει άφθονο εμπορικό εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι σχεδόν όλες οι συναλλαγές στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου πραγματοποιούνται σε δολάρια, διατηρώντας ένα σταθερό εύρος τιμών. Άλλωστε, και οι πετρελαιοπαραγωγοί, Αμερικανοί και μη, προτιμούν γενικά το δολάριο για τις αγορές τους. Η Βενεζουέλα εξακολουθεί να εξαρτάται από το δολάριο, δεδομένου ότι διεξάγει άφθονο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο μέσω εξαγωγών πετρελαίου όσο και εισαγωγών τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων των ΗΠΑ.
 
Τέλος, η τιμή για την εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή ήταν 306,26 γιουάν, που ισοδυναμούσε με 46,76 δολάρια με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία που αναφέρεται σε μια υποσημείωση. Αυτό είναι πάνω από την τιμή της προηγούμενης εβδομάδας των 300,91 γιουάν, ή 46,15 δολάρια με βάση την αντίστοιχη συναλλαγματική ισοτιμία.
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων