Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τορπιλίσουν τη συμφωνία για το πετρέλαιο

Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τορπιλίσουν τη συμφωνία για το πετρέλαιο

Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μπλοκάρουν μια συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και των παραγωγών εκτός του Οργανισμού για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούδο κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσινγκτον ότι ασκεί πίεση για να αποτρέψει τη συμφωνία, «σαν να βρίσκεται σε πόλεμο».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε την πίεση που έρχεται από την Ουάσινγκτον για να διασφαλίσουν την αποτυχία των προσπαθειών που κάναμε το περασμένο έτος ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινή στρατηγική μεταξύ των παραγωγών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για να σταθεροποιήσουμε την αγορά και τις τιμές», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής μετάδοσής του.

«Αυτή είναι πίεση προς τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες των χωρών, λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο», δήλωσε, προσθέτοντας πως οι Αμερικανοί φορείς χάραξης πολιτικής έχουν μια «θανάσιμη εμμονή» με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση του Μαδούρο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως τουλάχιστον 18 χώρες έχουν επιβεβαιώσει πως θα παραστούν στην συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών την Κυριακή στην Ντόχα, με στόχο μια σταθεροποίηση τιμών.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων