Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βενζινοπώλες: Αντιδρούν για τα ακριβά καύσιμα παρά τη «βουτιά» στο πετρέλαιο

Βενζινοπώλες: Αντιδρούν για τα ακριβά καύσιμα παρά τη «βουτιά» στο πετρέλαιο

Διαφήμιση
Επιστολή στην κυβέρνηση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλαν οι βενζινοπώλες, ζητώντας την παρέμβασή τους υπέρ της μετακύλησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου στις αντλίες.

Η ΠΟΠΕΚ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, τούς μεταφέρει «το μόνιμο ερώτημα χιλιάδων καταναλωτών που είναι: Γιατί ενώ η τιμή του αργού βρίσκεται σε πτώση, η τελική τιμή των καυσίμων δεν ακολουθεί αντίστοιχη πορεία;».

Οι βενζινοπώλες, σύμφωνα με την Ημερησία, ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών καλώντας τους να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όπως υπογραμμίζουν, αν και το μπρεντ από το καλοκαίρι του 2014 έχει πέσει κατά 70%, εντούτοις η μείωση αυτή δεν έχει μεταφερθεί στην τιμή λιανικής πώλησης της βενζίνης.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων προκύπτει ότι το αργό πετρέλαιο από τις 20 Ιουνίου 2014 μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου έχει πέσει κατά 70%, ενώ η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης μειώθηκε μόλις κατά 19%.

Newsroom ΔΟΛ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων