Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βουνό τα χρέη-4,3 εκατ. Έλληνες χρωστάνε στην εφορία

Βουνό τα χρέη-4,3 εκατ. Έλληνες χρωστάνε στην εφορία

Διαφήμιση

Δραματικά στοιχεία για την υπερφορολόγηση των Ελλήνων που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση αποκαλύπτονται από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ για το έτος 2015. Η πρωτοφανής υπερχρέωση έχει οδηγήσει εκατομμύρια φορολογούμενους να βρίσκονται στο χείλος του γκρέμου καθώς η εφαρμογή 3 Μνημονίων τους έχει αναγκάσει να μην μπορούν να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερ-φορολόγησης την εποχή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση  της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Διαδίκτυο.

Σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες χρωστάνε στην Εφορία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος»,  οι Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.305.153 άτομα την 1η-1-2016, υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των ενήλικων πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων!

Το συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλουν οι 4.305.153 φορολογούμενοι έφθασε τα 86,298 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τελωνεία.

Μάλιστα ένας στους πέντε πολίτες έχει ήδη υποστεί κατάσχεση σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια.

toxrima.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων