Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
“Βουτιά” 6% για το αργό- Σε υψηλό τριμήνου ο χρυσός Πηγή: reporter.gr

“Βουτιά” 6% για το αργό- Σε υψηλό τριμήνου ο χρυσός Πηγή: reporter.gr

Διαφήμιση

Νέα μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, παρά την άνοδο που είχαν σημειώσει την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και τις ΗΠΑ επανέφεραν τις ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας διολίσθησε σε χαμηλό τριών ετών τον Ιανουάριο στις 49,4 μονάδες τον Ιανουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στις ΗΠΑ ο μεταποιητικός δείκτης PMI του Institute for Supply Management διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες τον Ιανουάριο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο του 50 που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας για τέταρτο διαδοχικό μήνα.

Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2 δολ. ή 6% διολισθαίνοντας στα 31,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι απώλειες ακολουθούν ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων με συνολικά κέρδη 10,8% περίπου εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεργαστεί με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την κατρακύλα των τιμών.

Το brent Απριλίου έχασε 1,75 δολ. ή 4,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 34,24 δολ. το βαρέλι στο ICE futures του Λονδίνου.

Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός

Στην υψηλότερη τιμή τους από τον Νοέμβριο έκλεισαν την Δευτέρα τα συμβόλαια του χρυσού, με την τιμή εκείνων για παράδοση Απριλίου αυξήθηκε κατά 1% (11,6 δολαρίων), τελειώνοντας τη συνεδρίαση στα 1.128 δολάρια την ουγγιά.
Πηγή: reporter.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων