Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Βρετανία: Η στερλίνα χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου

Βρετανία: Η στερλίνα χάνει 0,4% έναντι του δολαρίου

Διαφήμιση

Αναταράξεις και πτώση στην τιμή της στερλίνας προκαλεί το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών καθώς οι αγορές αντιδρούν αρνητικά μπροστά στην πύρρειο νίκη της Τερέζα Μέι που διατηρεί μεν την πλειοψηφία χωρίς, όμως, αυτοδυναμία. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου πάντως άνοιξε με οριακή άνοδο 0,6%, παρά τους φόβους για πτώση άνω του 1%.

Η βρετανική λίρα που έφτασε να υποχωρεί κατά 2,3% έναντι του δολαρίου στο $1,2660 (σε χαμηλό 8 εβδομάδων), λίγο πριν τις 11 κατέγραφε μείωση κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώνεται στα 1,2697 δολάρια., ενώ έναντι του ευρώ βρέθηκε σε χαμηλό 7 μηνών με πτώση 2,3% στις 88,55 πέννες / ευρώ.

Σημειωτέον ότι αναλυτές αναφέρουν ότι, μολονότι η εικόνα δεν θα είναι τόσο δραματική, όσο πέρυσι με το δημοψήφισμα που βγήκε υπέρ του Brexit, εντούτοις  η στερλίνα μπορεί να κάνει βουτιά ακόμα και στο 1,21 έναντι του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Peter Chia, στρατηγικός αναλυτής ξένου συναλλάγματος του πολυεθνικού τραπεζικού ομίλου  UOB Group, ανέφερε: «σε σύγκριση με την ημέρα που επικράτησε το Brexit και η στερλίνα υποχώρησε σε μια ημέρα κατά 11%, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απίθανο να επιδράσει τόσο βαθιά στη βρετανική οικονομία και το νόμισμα» και πρόσθεσε ότι πριν το επίπεδο του 1,21, το σημείο στήριξης της ισοτιμίας στερλίνας/ δολαρίου φαίνεται να βρίσκεται στο 1,2515.

Εντονη μεταβλητότητα παρατηρήθηκε νωρίτερα στις αγορές, η οποία όμως κατόπιν μετριάστηκε με τα futures του S&P 500 να σημειώνουν άνοδο μαζί με τις μετοχές της Ασίας, από τη Νότια Κορέα ως τη Σιγκαπούρη. Πτώση για τρίτη μέρα στον χρυσό.

«Αν και βλέπουμε μεγάλη μεταβλητότητα στη στερλίνα, υπάρχει μικρή πιθανότητα μετάδοσης στις ευρύτερες αγορές», ανέφερε νωρίτερα στο Bloomberg, o  Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής ξένου συναλλάγματος της  National Australia Bank. «Πρόκειται για ακόμα μια μικρή τοπικού χαρακτήρα δυσκολία, παρά για ένα γεγονός με παγκόσμιες επιπτώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων