Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ξάνθη: “Σηκώνει” το θέμα των ιδιωτικών πρατηρίων η Ένωση της Ξάνθης

Ξάνθη: “Σηκώνει” το θέμα των ιδιωτικών πρατηρίων η Ένωση της Ξάνθης

Διαφήμιση

Στην Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης η διοίκηση του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης όπου και επισκέφθηκαν το τμήμα συγκοινωνιών και το τμήμα εμπορίου. Στο τμήμα συγκοινωνιών ενημέρωσαν τους αρμόδιους για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικά πρατήρια αφού με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά το ίδιο το κράτος δημιουργεί πρατήρια δύο ταχυτήτων. 

Ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ξάνθης Ευστρατίου Βασίλης μιλώντας στο Xanthipress.gr ανέφερε πως: “στα δικά μας πρατήρια τα οποία είναι Δημοσίας χρήσης έρχεται το κράτος και για να ελέγξει την διακίνηση και διάθεση καυσίμου μας έχει σε καθημερινές εξαντλητικές διαδικασίες και από θέμα χρόνου και φυσικά από επενδύσεις. Και από την άλλη, υπάρχψουν οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν ελέγχονται από κανέναν”

Όπως μας ανέφεραν οι πρατηριούχοι, τα ιδιωτικά πρατήρια βρίσκονται μέσα σε εταιρείες όπου ουσιαστικά για να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από μια μεγάλη αυλή και έναν μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Ο Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Ξάνθης κ.Καραμπάσης σημείωσε: “από την μία μεριά έχουμε το σύστημα εισροών και εκροών και από την άλλη δημιουργεί το κράτος πηγές παραβατικότητας αφού εκεί δεν γίνετε κανένας έλεγχος. Οι εταιρίες εμπορίας διαλέγουν ποιες επιχειρήσεις έχουν ρευστότητα τις τροφοδοτούν σε ανταγωνιστικές τιμές απευθείας και αρπάζουν το έργο των πρατηριούχων χωρίς βεβαίως να ελέγχονται ως προς την ποιότητα διότι κανείς εκεί δεν κάνει έλεγχο.”

Πρατηριούχοι δεν αναρτούν τις τιμές τους στο σύστημα

Στο τμήμα εμπορίου, η Ένωση Βενζινοπωλών κατήγγειλε ότι υπάρχουν πρατήρια τα οποία δεν αναρτούν τις τιμές στο σύστημα και ζήτησαν από τους αρμόδιους πιο ενταντικούς ελέγχους ώστε να εντοπιστούν οι παραβάτες. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι το πρόστιμο για την μην αναγραφή τιμής είναι στα 1000 ευρώ ενώ αν αυτό συμβαίνει για πάνω από 3 μήνες στα 9000 ευρώ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων