Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Χάος και σύγχυση στις αμερικανικές κάλπες

Χάος και σύγχυση στις αμερικανικές κάλπες

Διαφήμιση

Πολιτειακοί ηγέτες, πολιτικοί αναλυτές, παρατηρητές εκλογών εκφράζουν την ανησυχία τους για την εκλογική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάδειξη του 45ου προέδρου της χώρας. Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τα εκλογικά τμήματα, ενώ το στρατόπεδο των Δημοκρατικών καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού των ψηφοφόρων από το αντίπαλο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

Σε γενικές γραμμές παρατηρείται σύγχυση και χάος καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να κρίνουν το νικητή της πιο αμφιλεγόμενης προεδρικής κούρσας στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια προεκλογική περίοδος που διεξήχθη σε κλίμα οξείας πόλωσης, προσωπικών επιθέσεων και λαϊκισμού.

Σύμφωνα με την Washington Post οι πρώτοι Αμερικανοί πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες αντιμετώπισαν τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στην κάλπη. Οι Δημοκρατικοί έχουν καταθέσεις μηνύσεις της τελευταίας στιγμής κατά των Ρεπουμπλικανών καταγγέλλοντας απόπειρες εκφοβισμού των ψηφοφόρων από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ. Επιπλέον, σε πολλά εκλογικά τμήματα της χώρας παρατηρήθηκαν εντάσεις και αψιμαχίες μεταξύ οπαδών της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ.

Αρκετοί παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας ανησυχούν φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά για το μέγεθος του εκφοβισμού των ψηφοφόρων, καθώς ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ζητήσει από τους οπαδούς του να αναλάβουν το ρόλο των παρατηρητών στα εκλογικά τμήματα για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νοθείας.

Η ψηφοφορία βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ έχουν ήδη ψηφίσει οι κάτοικοι χωριών στο Νιου Χαμσάιρ. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να προκύψουν αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ, περίπου στις 6:00 τα ξημερώματα Τετάρτης και ώρα Ελλάδος. Συνολικά θα προσέλθουν στις κάλπες περίπου 225 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες.  

Οι δύο υποψήφιοι των εκλογών πραγματοποιούν τις τελευταίες του συγκεντρώσεις σε πολιτείες κλειδιά, εκεί που θα δοθεί η μεγάλη μάχη, δηλαδή στη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν.

Η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την «ελπιδοφόρας, ανεκτικής και μεγαλόκαρδης Αμερικής», ενώ ο αντίπαλός της είπε στους Αμερικανούς πως έχουν «μια μεγαλειώδη ευκαιρία να πατάξουν το σύστημα της διαφοράς».  

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στην Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.  

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων