Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ακόμα δύο νεκροί από «ανεξέλεγκτο» Tesla στην Κίνα – Φταίει το αμάξι τελικά ή ο οδηγός;

Ακόμα δύο νεκροί από «ανεξέλεγκτο» Tesla στην Κίνα – Φταίει το αμάξι τελικά ή ο οδηγός;

Διαφήμιση

 

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 13:30
 
Ακόμα δύο νεκροί από «ανεξέλεγκτο» Tesla στην Κίνα – Φταίει το αμάξι τελικά ή ο οδηγός;
1
 

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λίγες εβδομάδες από το περιστατικό που συγκλόνισε το κόσμο με το ασταμάτητο Tesla να σκοτώνει δύο ανθρώπους (δείτε εδώ), ένα παραπλήσιο συμβάν ξαναγίνεται στην Κίνα, δυστυχώς με τον ίδιο απολογισμό.
Ο λόγος για ένα Tesla Model Y το οποίο για άγνωστο λόγο δεν σταμάτησε ποτέ πριν από μια μεγάλη διασταύρωση, προκαλώντας ατύχημα και τελικά τον θάνατο δύο ανθρώπων. 

Το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στην πόλη Taizhou στην επαρχία Zhejiang. Το βίντεο από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος κοινοποιήθηκε στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo και δείχνει το Tesla να περνάει με ταχύτητα σε μια διασταύρωση. Η συνέχεια έρχεται από διαφορετικά βίντεο και λήψεις από περαστικούς και dashcams.

Αν και δεν μας δείχνουν τη στιγμή της πρόσκρουσης, βλέπουμε το άμεσο αποτέλεσμα. Φαίνεται ότι το Tesla χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου σπρώχνοντάς το έξω στη διασταύρωση όπου συγκρούστηκε με το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο διέσχιζε το δρόμο εκείνη τη στιγμή.

Για την ώρα όμως κανείς απολύτως δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια. Αποσπάστηκε η προσοχή του οδηγού; Λιποθύμησε; Υπήρχε κάποια βλάβη με το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να σταματήσει

Περιέχει σχετικό βίντεο:

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η CarNewsChina λέει ότι η Tesla έχει προσφύγει στα δικαστήρια και κέρδισε πολλές υποθέσεις εναντίον εκείνων που καταλογίζουν αστοχία φρένων τους τελευταίους μήνες. Λέει επίσης ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν βρει καμία απόδειξη βλάβης των φρένων σε κανένα από τα περιστατικά.
zoogla.gr
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων