Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί, ξανά, πανικό στην Κίνα

Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί, ξανά, πανικό στην Κίνα

Διαφήμιση
Ανεξέλεγκτο Tesla προκαλεί, ξανά, πανικό στην Κίνα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, 10:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ατύχημα συνέβη στις 17 Φεβρουαρίου στην πόλη Ρουιάν, που βρίσκεται στην επαρχία Ζετζιάνγκ. Το πλάνα CCTV δείχνουν αρχικά τον οδηγό του σκούρου μπλε Tesla να περνάει με ταχύτητα πάνω από μια γέφυρα, σε σημείο που το όχημα αναπήδησε, αλλά παραδόξως δεν βγήκε εκτός πορείας.

Στη συνέχεια, ο οδηγός του Tesla κατευθύνεται προς μια πολυσύχναστη διασταύρωση διατηρώντας την ίδια μεγάλη ταχύτητα και περνώντας χειρουργικά ανάμεσα από δύο λευκά αυτοκίνητα, τα οποία εάν πετύχαινε δεν θα είχαν καλή κατάληξη.

Η ξέφρενη πορεία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τελικά θα σταματήσει όταν αρχικά θα χτυπήσει από πίσω ένα εν κινήσει λεωφορείο και στη συνέχεια σταματήσει εντελώς πάνω σε ένα παρκαρισμένο Audi. Τα πλάνα θυμίζουν αρκετά ένα παρόμοιο ατύχημα που συνέβη περίπου πριν μισό χρόνο ξανά στην Κίνα, με ανεξέλεγκτο Tesla που σκόρπισε τον θάνατο. Οι αρχικές αναφορές από την Κίνα υποστήριξαν ότι ο συνοδηγός του Model 3 τραυματίστηκε θανάσιμα στη σύγκρουση, αλλά αργότερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι επιβάτης και οδηγός, επέζησαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Το Car News China σημειώνει ότι η τοπική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το δυστύχημα.

 

Δεν είναι σαφές εάν η σύγκρουση προήλθε αποκλειστικά από αλόγιστη οδήγηση ή αν συνέβαλαν άλλοι παράγοντες, όπως πιθανά προβλήματα με το ίδιο το αυτοκίνητο. «Είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό το ατύχημα», δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla China μετά το συμβάν. «Κατανοούμε την ανησυχία όλων για αυτό το ατύχημα. Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την τοπική τροχαία με την οποία έχουμε πλήρη συνεργασία. Επίσης, μην πιστεύετε και διαδίδετε μη επαληθευμένες πληροφορίες

zougla.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων