Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Άποψη – Αλήθειες από ΕΝ.ΒΕ.Θ. 4/3/2020

Άποψη – Αλήθειες από ΕΝ.ΒΕ.Θ. 4/3/2020

Διαφήμιση

    Όλες οι μελέτες αλλά και η πραγματικότητα που βλέπουμε αποδεικνύουν ότι οι καταναλώσεις των καυσίμων μειώνονται χωρίς ορατή και δικαιολογημένη αναστροφή του κλίματος. Τα καινούργια οχήματα καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι μείωσαν τις αποστάσεις, κλειστά πρατήρια ανοίγουν πλέον ως ιδιολειτουργούμενα από τις εταιρίες , με αποτέλεσμα να μοιράζονται εκ νέου οι καταναλώσεις και η οικονομική δυσπραγία των πολιτών δεν επιτρέπει παραπάνω καταναλώσεις. Αν ληφθεί υπόψη ότι , η φορολογία έχει επιβαρύνει το κόστος του περιθωρίου τότε γίνετε κατανοητό ότι , η μόνη διέξοδος για την διατήρηση των κερδών που θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα των πρατηρίων είναι η αύξηση του περιθωρίου κέρδους.
    Τα τελευταία χρόνια είχαμε μία μείωση των καταναλώσεων στη χώρα περίπου 20% δηλαδή τα 1000 λίτρα έγιναν 800 έτσι όταν στο υποτιθέμενο μέσο περιθώριο εάν ήταν 80 ευρώ/κ.β χωρίς να λάβουμε υπόψη την αύξηση της φορολογίας για να έχουμε πάλι 80 ευρώ κέρδος για τα 800 πλέον λίτρα το μέσο περιθώριο πρέπει να ανέλθει στο θεωρητικό 100. Μερικοί χάνουν την ψυχραιμία τους , άλλοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν χαμηλότερη αγορά και τρέχουν να κατεβάσουν την τιμή ξεχνώντας ότι τα καύσιμα δεν πέφτουν μόνο , αλλά σε λίγο καιρό θα ξανανέβουν και τότε όπως είναι γνωστό τα περιθώρια συμπιέζονται. Επίσης άλλοι νομίζουν ότι θα είναι οι Ρομπέν των Δασών των φτωχών και άλλοι δεν ξέρουν να τιμολογούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηριούχων είδε ότι οι καταναλώσεις του Φεβρουαρίου ήταν μειωμένες και την παρτίδα έσωσε το καλύτερο μέσο περιθώριο σε σχέση με πέρυσι , δηλαδή το οικονομικό αυτονόητο.
    Ο σωστός επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει ότι οι καταναλώσεις είναι συγκεκριμένες και πλέον είναι μοιρασμένες, συγκυριακές μετατοπίσεις καταναλώσεων δεν είναι αυτές που θα αλλάξουν το οικονομικό αποτέλεσμα του πρατηρίου. Βεβαίως πρέπει να θεωρείται από τον πρατηριούχο αμετροέπεια και άγνοια κινδύνου η κόντρα με τον προμηθευτή του για τους αυτονόητους λόγους.
    Επαγγελματίες στον κάθε κλάδο νοούνται αυτοί που με την επαγγελματική ποιότητά τους και την τιμολογιακή συμπεριφορά τους προσφέρουν στο υγιές εμπόριο και στην ανταγωνιστικότητα του καλού και όχι του τζάμπα. Η κερδοφορία είναι γνωστό ότι συντηρεί τις επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο ότι οι παρανομίες εστιάζονται στις φτηνές τιμές. Και τα 21 πρατήρια που συνελήφθησαν πριν 2 μήνες στην Αθήνα να κλέβουν και να νοθεύουν ήταν στην κορυφή της λίστας των φτηνών.

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων