Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Άποψη και αλήθεια από τον Λεωνίδα Κουτσοβασίλη εργαζόμενο σε πρατήριο καυσίμων 26/3/2020

Άποψη και αλήθεια από τον Λεωνίδα Κουτσοβασίλη εργαζόμενο σε πρατήριο καυσίμων 26/3/2020

Διαφήμιση

26/3/2020

Δεν επιλέξαμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμοι, στρατιώτες ή πυροσβέστες..

Δε διαλέξαμε να ζούμε με το ρίσκο των επαγγελμάτων αυτών. Ούτε και με τις δάφνες που αρμόζουν σε αυτούς που τα υπηρετούν..

Επιλέξαμε απλά να είμαστε πωλητές καυσίμων. Ενός αγαθού που συχνά-πυκνά γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος παντός κακού για την υγεία και τη φύση, πάντα φυσικά με την ανέξοδη πολυτέλεια της κριτικής αυτών που την ασκούν από τον καναπέ του σπιτιού τους ή ακόμα πιο υποκριτικά από το “σαλόνι” του “οικολογικού” αυτοκινήτου τους..

Κι όμως, σήμερα, με όλο τον κόσμο να έχει βάλει “λουκέτο”, την πλειοψηφία των ανθρώπων να απολαμβάνουν την προστασία του σπιτικού του, και τους περισσότερους επαγγελματίες να έχουν την ασφάλεια της κρατικής θαλπωρής, όπως άλλωστε οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και οι ιδιωτικοί από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με νόμο του κράτους, εμείς συνεχίζουμε την εργασία μόνοι.

Με έσοδα σε πλήρη κατάρρευση, και σε απόλυτη γνώση των Αρχών που επιβλέπουν αυστηρά την πώληση και της τελευταίας σταγόνας καυσίμου, όχι μόνο δε λαμβάνουμε αποζημιώσεις ή άλλου τύπου κρατικές ενισχύσεις, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα καν στο καθολικό για όλους “μένουμε σπίτι”.

Για εμάς, λοιπόν, με έξοδα να τρέχουν και έσοδα ανύπαρκτα, ισχύει αποκλειστικά το “μένουμε βενζινάδικο”.

Δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ουσιαστικά πλαίσιο αναγκαστικής εφημερίας, με τη ζημιά να φορτώνεται υποχρεωτικά στους δικούς μας ώμους.

Γιατί πως αλλιώς θα κινηθούν τα ασθενοφόρα ανά πάσα στιγμή; πως θα μεταφερθούν τα φάρμακα στα φαρμακεία κάθε μέρα; πως θα βρεθούν τα περιπολικά στους δρόμους για να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων;

Η διαχείριση της κρίσης, δε γίνεται ούτε με επίκληση προσευχών, ούτε με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων και υλικών εξ’ ουρανού!

Για όλους αυτούς τους συναδέλφους μου που καθημερινά ρισκάρουν περισσότερο από την πλειοψηφία των Ελλήνων, χωρίς κανένα όφελος, αλλά με βέβαιη τη ζημία, για όλους αυτούς που δε θέλησαν να είναι ήρωες, αλλά οι συνθήκες τους έφεραν να ασκούν απροσδόκητα, στην ουσία, ένα πραγματικό στις μέρες μας λειτούργημα, για όλους αυτούς, σε όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο, και από τη Γαύδο έως το Διδυμότειχο, την επόμενη φορά που θα βγω στο μπαλκόνι, για να στηρίξω τους πρωταγωνιστές των ημερών, θα κρατήσω το χειροκρότημα, λίγο χρόνο περισσότερο..

έτσι για να αποδώσω τα εύσημα μου και σε αυτούς, τους αφανείς και ξεχασμένους τροφοδότες της καθημερινής κίνησής μας..

ΣΥΝΤΑΞΗ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων