Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 31/3/2016 – Αύξηση Ε.Φ.Κ. καυσίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 31/3/2016 – Αύξηση Ε.Φ.Κ. καυσίμων

Διαφήμιση

ΕΝΩΣΗ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ »
ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
E-mail: evethax@otenet.gr
www.enveth.gr

Θεσσαλονίκη 31 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ » είναι καθ΄ όλα αντίθετη με του υπό σκέψη και συζήτηση σεναρίου της αύξησης του ΕΦΚ στα καύσιμα και στο υγραέριο κίνησης. Η πρόσκαιρη πτώση των τιμών των καυσίμων δεν δικαιολογεί την επερχόμενη αύξηση του ΕΦΚ.

Η έλλειψη βούλησης και αυτής της κυβέρνησης να πατάξει το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή και κάθε είδους παραβατικότητα, οδηγεί πάντα στον εύκολο τρόπο της αύξησης των φόρων. Η ίδια η κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις της το Σεπτέμβριο του 2015 είχε διατυπώσει προσδοκίες για εισροή εσόδων λέγοντας ότι από το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνονται 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τα κρατικά ταμεία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ενδεχομένως και αυτής της κυβέρνησης μία τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικά αποτελέσματα διότι θα έχει ως αντίκτυπο την μείωση της κατανάλωσης όπως είχε συμβεί και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Τονίζουμε δε ότι με την υλοποίηση αυτού του μέτρου θα ανέβει το κοστολογικό όριο λειτουργίας των πρατηρίων, η δε μείωση κατανάλωσης θα επιφέρει τη συρρίκνωση των εσόδων με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές απολύσεις, να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να οδηγηθεί η ανεργία ακόμη σε πιο υψηλά ποσοστά.

Η κυβέρνησης μάλλον πιστεύει πως η φορολόγηση των πετρελαιοειδών προϊόντων έχει ακόμη περιθώριο αύξησης των φόρων κάτι το οποίο θα έχει κοινωνικές επιπτώσεις ιδίως σε επιχειρήσεις, σε μεταφορικές εταιρίες σε αυξήσεις προϊόντων κλπ..

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα σχέδια της τα οποία είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και του επαγγελματικού κόσμου που έχει υποστεί τα πάνδεινα με τις συνεχόμενες αυξήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ »

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων