Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο τύπου ΠΟΠΕΚ 27-12-2013

Δελτίο τύπου ΠΟΠΕΚ 27-12-2013

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)
Μέλος της ΓΣΕΒΕΕ
Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
:http://www.popek.gr * popek@popek.gr
Κιν Προέδρου 6932424482

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Υπουργός των Οικονομικών μπορεί να είναι διαπρεπής οικονομολόγος, αλλά οι δηλώσεις του ότι αποκλείει την άρση εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να εξηγεί με συγκεκριμένα στοιχεία τους λόγους, τον χαρακτηρίζουν ως άτομο αποφασισμένο να στηρίζει εγωιστικά μόνον αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει χωρίς την επαφή του με την κοινωνία.

Επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφισθεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται.

Οι ευθύνες μη ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων βαρύνουν αποκλειστικά την Κυβέρνηση με τα συναρμόδια Υπουργεία. Η απώλεια δημοσίων εσόδων αγγίζει το 1 δις ευρώ ετησίως. Καλούμε τον κ. Υπουργό των Οικονομικών να δώσει στην δημοσιότητα, αν υπάρχει, την μελέτη με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής, βάσει της οποίας αποφασίσθηκε η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, απαντώντας παράλληλα,

  1. Πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης ;
  2. Πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ;
  3. Πόσο και με ποιές αποφάσεις περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων;
  4. Με ποιες αποφάσεις του Υπουργείου σας ελέγχονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε χώρες εκτός Ε.Ε;
  5. Έχει εκτιμήσει το Υπουργείο σας το οικονομικό κόστος στην υγεία των πολιτών από την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ;

Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει έστω και καθυστερημένα την δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει στους εξαθλιωμένους πολίτες τις στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η θέρμανση.

Τα λάθη των αποφάσεων σας κε Υπουργέ δε διορθώνονται με αλχημείες άλλων λαθών!

Για την Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων