Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο τύπου ΠΟΠΕΚ μείωση ΕΦΚ πετρ. θερμ.

Δελτίο τύπου ΠΟΠΕΚ μείωση ΕΦΚ πετρ. θερμ.

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)
Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
http://www.popek.gr * popek@popek.gr
Κιν Προέδρου 6932424482
Ηράκλειο Κρήτης, 11/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μείωση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Η δημοσίευση στις 3/9/2013 του Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΠΕΚ), με θέμα την μείωση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο οποίο αναφέραμε τους λόγους της αποτυχίας του μέτρου της εξίσωσης (αύξηση 440%) του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης το περασμένο χειμώνα, πέτυχε τον στόχο του αφού έφερε στην επικαιρότητα το μείζον θέμα της θέρμανσης των Ελλήνων πολιτών το χειμώνα που έρχεται.

Το θέμα της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο το Ε.Φ.Κ τον ερχόμενο χειμώνα συζητείται ευρέως από όλους, Υπ. Οικονομικών, Κόμματα, Βουλευτές, Δημοσιογράφους, Κοινωνικούς φορείς. Όλοι συμφωνούν και επιβεβαιώνουν με διαφορετικές προσεγγίσεις, την ύπαρξη του προβλήματος και αναγνωρίζουν την αποτυχία του μέτρου.

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου και αναζητούνται ακόμη από το Υπ. Οικονομικών ημίμετρα για διόρθωση της λανθασμένης εφαρμογής του αποτυχημένου μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ.

Το λάθος δεν διορθώνεται με νέο λάθος

Η λύση είναι μία, η μείωση του Ε.Φ.Κ του πετρελαίου θέρμανσης (από 0,33 στα 0,06 €/L) στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 για όλους τους καταναλωτές με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις. Αυτή η λύση θα επαναφέρει τα δημόσια έσοδα υψηλά, από την αύξηση των πωλήσεων και παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα.

Όσο για το επιχείρημα της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, για την πάταξη της λαθρεμπορίας και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, πρέπει να θυμίσουμε ότι όσα μέτρα έχουν ληφθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχουν αποτύχει όλα από τα λάθη των Κυβερνητικών επιλογών και των εφαρμογών τους.
Η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών αν δεν προχωρήσει άμεσα σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, θα είναι ακόμη ένα αποτυχημένο μέτρο προς όφελος της λαθρεμπορίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τα προβλήματα της αγοράς πετρελαιοειδών, από τα οποία πλήττονται τα μέλη της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εξυγίανσή της.

Για την Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων