Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο Τύπου σχετικά με την τοποθέτηση Προέδρου στην Επ. Ανταγωνισμού

Δελτίο Τύπου σχετικά με την τοποθέτηση Προέδρου στην Επ. Ανταγωνισμού

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
E mail: popek@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 04/04/2011
Αριθμ. Πρωτ. 272

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκη, σύμφωνα με την οποία η ακρίβεια στα καύσιμα οφείλεται στην πληθώρα πρατηρίων καυσίμων.

Αν όλες οι μελέτες, οι έρευνες, οι διαβουλεύσεις και τα πορίσματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων έγιναν για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μαγαζιά», τότε η Επιτροπή ακυρώνει το ρόλο της στην αγορά.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι όμως για ποιο λόγο η Επιτροπή Ανταγωνισμού – όπως εκφράζεται δια του προέδρου της – άλλαξε άποψη για την αγορά καυσίμων. Για ποιους λόγους δηλαδή ξεχάστηκαν τα προβλήματα του ανταγωνισμού στο χώρο των διυλιστηρίων και ο τρόπος που καθορίζουν τις τιμές τους, το καθεστώς τήρησης των αποθεμάτων ασφαλείας, η αδιαφάνεια στις συμβάσεις μεταξύ εταιριών και πρατηρίων, το «μοίρασμα» της χώρας σε ζώνες επιρροής από τις εταιρίες, η αδυναμία απευθείας πρόσβασης των βενζινοπωλών στα διυλιστήρια, κλπ.

Κύριε Κυριτσάκη, σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είναι καιρός να προχωρήσετε αυτεπαγγέλτως σε έρευνα των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαιοειδών, προκειμένου να μάθετε κ’ εσείς όπως και οι καταναλωτές, τους λόγους των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων