Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο τύπου «Συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Πρατηριούχων στη Λευκωσία»

Δελτίο τύπου «Συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Πρατηριούχων στη Λευκωσία»

Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων Πρατηριούχων στη Λευκωσία»

Το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, στην Λευκωσία της Κύπρου.

Οι πολύωρες συζητήσεις μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών στόχευαν να αναλυθούν τα προβλήματα διακίνησης και διάθεσης καυσίμων στα πλαίσια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι ιδιαιτερότητες λειτουργίας των δύο πετρελαϊκών αγορών, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι αντιπροσωπείες των πρατηριούχων Ελλάδας, με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Γεωργ. Ασμάτογλου, και Κύπρου με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Στεφ. Στεφάνου, συνοδευόμενοι από τον Γ. Γραμματέα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών κ. Στεφ. Κουρσαρή, επισκέφτηκαν τον Υπουργό Ενέργειας,ÂΕμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεωργ. Λακκοτρύπη.

Ο Υπουργός κ. Γ. Λακκοτρύπης μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τις αντιπροσωπείες των πρατηριούχων, επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε λήψη μέτρων και αποφάσεων προς όφελος των καταναλωτών, μετά το πόρισμα από την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και την σχετική εισήγηση- τοποθέτηση των Κυπρίων Πρατηριούχων.

Οι εργασίες του διημέρου των δύο αντιπροσωπειών έληξαν, αφού συμφωνήθηκε η τακτική ανταλλαγή θέσεων και απόψεων και η συμπόρευση επί όλων των πετρελαϊκών θεμάτων και ιδιαιτέρως του κλάδου λιανικής εμπορίας των δύο κρατών, έναντι των θεσμικών οργάνων της Ε. Ένωσης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων