Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2018 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2018 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

Διαφήμιση

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
E-mail evethax@otenet.gr
www.enveth.gr

                                                                         Θεσσαλονίκη 24 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣ:Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ν.4530/2018 άρθρο 69 & 70

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, για το γεγονός του κινδύνου να κλείσουν όλα τα πρατήρια εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα 1300 πρατήρια της χώρας. Συγκεκριμένα τα πρατήρια πρέπει να προσαρμοστούν σύμφωνα με το νόμο 4530/2018 του οποίου όμως η διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις πριν ένα μήνα με αποτέλεσμα ούτε το 10% των πρατηρίων της χώρας να έχει προλάβει τις εργασίες. Το ιδιαίτερο γεγονός ότι οι πιστοποιημένες κατασκευάστριες εταιρίες Πανελλαδικά δεν είναι ούτε δέκα όπως επίσης τα εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία μηχανικών είναι ελάχιστα μαζί με το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες Συγκοινωνιών είναι χωρίς το επαρκές προσωπικό, καθιστούν την εναρμόνιση των πρατηρίων με το νόμο ΑΔΥΝΑΤΗ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Οι Ομοσπονδίες του κλάδου, οι εκπρόσωποι των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι μηχανικοί που εκδίδουν τις άδειες, οι κατασκευάστριες εταιρίες, το προσωπικό των Διευθύνσεων Μεταφορών & Συγκοινωνιών δήλωσαν κατηγορηματικά την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις νομοθετικές ρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα είναι το Υπουργείο Μεταφορών .
Η ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.ΒΕ.Θ) καλεί τον Περιφερειάρχη μας κο. Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης μας κο. Ιωάννη Μπουτάρη να κατανοήσουν το πρόβλημα και να παρέμβουν άμεσα στον Υπουργό κο Σπίρτζη ώστε να δοθεί εύλογη παράταση ώστε τα πρατήρια να προλάβουν να προσαρμοστούν στα μέτρα . Τα πρατήρια της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο από τον συγκεκριμένο νόμο.
Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μας γίνετε καμία χάρη διότι πρατήρια με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, όπως επίσης η δική μας θέληση ήταν να υπάρξει παρόμοιο καθεστώς με αυτά και στη χώρα μας.

Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.ΒΕ.Θ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων