Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 7/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝ.ΒΕ.Θ. 7/11/2018

Διαφήμιση

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

E-mail evethax@otenet.gr

www.enveth.gr

Θεσσαλονίκη 7 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο μήνα οι Ελεγκτικές Αρχές των Αθηνών μετά από καταγγελίες εντόπισαν σε 2 πρατήρια( Ελευσίνα και Μοσχάτο) κρυφές δεξαμενές με νοθευμένα καύσιμα, με μαϊμού αντλίες και με κομπιουτεράκια που κλέβανε τον καταναλωτή και νοθεύανε τα καύσιμα. Για τον απλό πολίτη θεωρήθηκε επιτυχία, για αυτούς που μπορούν να δούνε τα πράγματα από άλλο πρίσμα δημιουργήθηκαν μεγάλα ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν κάποιοι να κλέβουν, να νοθεύουν, να μην λειτουργούν το σύστημα εισροών εκροών για μεγάλη χρονική περίοδο και να μην γίνονται αντιληπτοί από τις ελεγκτικές αρχές; όταν μάλιστα έχουν προκλητικά φτηνές τιμές. Στη μία περίπτωση μάλιστα η ανακάλυψη έγινε μετά θάνατον!!!! Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η τυχόν συμμετοχή, η γνώση ή η κάλυψη από τις εταιρίες εμπορίας που είχαν τα σήματα τους στα πρατήρια. Αμέτοχοι; ανήξεροι; ποιος το πιστεύει; Τα συγκεκριμένα πρατήρια είχαν και παλαιότερα προβλήματα αφού καταδικάστηκαν για νοθεία οι υποτιθέμενοι ‘’ διαφορετικοί’’ εκμεταλλευτές τους.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι αργούν οι επίσημες ανακοινώσεις με ονοματεπώνυμα ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιοι νοθεύουν και κλέβουν και ποιες εταιρίες πετρελαιοειδών δεν φροντίζουν τη φήμη τους στοχεύοντας μόνο στις καταναλώσεις φτηνά πωλουμένων καυσίμων δηλαδή χωρίς τη λογική νόμιμου κέρδους. Επίσης δεν πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο οι εταιρίες που εγκαθιστούν, συντηρούν και είναι υπεύθυνες να ελέγχουν τα συστήματα εισροών εκροών. Είναι λογικό να διερευνηθεί τι μέτρα έλαβαν για να μη σπάσει το σύστημα τους διότι υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες από αυτές συμμετέχουν στη παρανομία. Στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι η παραβατικότητα κρύβεται στην αδικαιολόγητη πολύ φτηνή τιμή και θεωρούμε ότι η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να έχει πάντα ως προτεραιότητα την ανάδειξη του φτηνού αφού στη πράξη αποδείχθηκε ότι το νόμιμα διακινούμενο καύσιμο ποτέ τελικά δεν ήταν ακριβό.
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι το λαθραίο καύσιμο και τα υποκατάστατα που προορίζονται για νοθεία δεν φυτρώνουν αλλά μεταφέρονται με βυτιοφόρα για τα οποία κανείς δεν λαμβάνει κανένα ελεγκτικό μέτρο παρά τις συνεχείς προτάσεις μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαχρονικά η Πολιτεία απέχει της λογικής και του αυτονόητου. Όπως έχουμε υποχρέωση καλούμε για άλλη μία φορά τη Κυβέρνηση να συγκαλέσει σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς της διακίνησης των καυσίμων και προπαντός με αυτούς που πραγματικά θέλουν την εξυγίανση της αγοράς.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων