Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΒΕΘ 19/2/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΒΕΘ 19/2/2019

Διαφήμιση


ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
E-mail evethax@otenet.gr
www.enveth.gr

                                                                                                                                                                                   Θεσσαλονίκη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ σχετικά με τους ελέγχους των πρατηρίων
καύσιμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΑΔΕ στις 18/2/2019 , για τους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων με βάση το σύστημα εισροών εκροών , προκειμένου λοιπόν για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ,θέλουμε να αναλύσουμε τα πραγματικά ποσοστά παραβατικότητας στα οποία γίνεται αναφορά.
  Τα πρατήρια που ελέγχθηκαν πανελλαδικά, επειδή το σύστημα εισροών εκροών έστειλε σήμα στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν 546 σε σύνολο περίπου 5700 πρατηρίων, δηλαδή το 10% είχε κάποια αστοχία στη λειτουργία του και από αυτά στα 184 καταλογίστηκαν παραβάσεις , που σημαίνει ότι στο 3% των λειτουργούντων πρατηρίων καταγράφηκαν παραβάσεις . Το ποσοστό παραβατικότητας 30% αντιστοιχεί επί των ελεγχθέντων πρατηρίων που εμφάνισαν πρόβλημα ή κάποια αστοχία και όχι επί του συνόλου. Επίσης τα alarm που στάλθηκαν από το σύστημα σε ποσοστό 70% περίπου ήταν άνευ ουσίας ( διακοπή ρεύματος, ελάχιστες καταναλώσεις κλπ) .
  Σε ότι αφορά την παραβατικότητα στο υγραέριο κίνησης η θέση μας είναι γνωστή. Πράγματι υπάρχει παραβατικότητα μεγαλύτερη από αυτή των υγρών καυσίμων και έχουμε καλέσει την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα έχοντας μάλιστα καταθέσει και προτάσεις.
  Υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημά μας είναι η τοποθέτηση του συστήματος εισροών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων –σήμερα λειτουργεί μόνο στα πρατήρια- όπως επίσης ότι η ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝ.ΒΕ.Θ) έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές να γίνει μία συνάντηση υπό την αιγίδα της Πολιτείας , όλων των φορέων που διακινούν καύσιμα για το κοινό καλό. Με την αίρεση βέβαια αν το κοινό καλό είναι και για τους υπόλοιπους το ίδιο.
  Έχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν θέλει να μας ακούσει κανείς!!!!!!

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ.