Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ελέγχετε τακτικά το σύστημα ψύξης – Radiator Oil Cleaner AUTOPROFI

Ελέγχετε τακτικά το σύστημα ψύξης – Radiator Oil Cleaner AUTOPROFI

Διαφήμιση

Η φθορά αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει κάθε κάτοχος αυτοκινήτου κάποια στιγμή. Εκτός από τα εξαρτήματα επηρεάζονται και τα διάφορα υγρά όπως το λιπαντικό κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων. Επίσης, το υγρό ψυγείου δεν αποτελεί εξαίρεση: η ειδική κατασκευή των κινητήρων νέας γενιάς οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες και συνεπώς γρηγορότερη αλλοίωση του υγρού ψύξης. Αποτέλεσμα είναι η έλλειψη λίπανσης, η έλλειψη θερμικής αγωγιμότητας και η μειωμένη προστασία από την σκουριά.

Αν το υγρό ψύξης δεν είναι πια το ιδανικό, στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρούνται οι εξής αλλαγές μετά το ξεκίνημα του κινητήρα:

  • Ο ανεμιστήρας ψύξης (βεντιλατέρ) δουλεύει πιο συχνά
  • Το σύστημα θέρμανσης δεν λειτουργεί κατάλληλα
  • Η θερμοκρασία λειτουργίας είναι μόνιμα υψηλότερη ή χαμηλότερη από την κανονική.

 

Όταν συσσωρευτούν στο υγρό ψύξης μεγάλες ποσότητες λάσπης, ασβέστη ή αλάτων, μπορεί να προκύψουν δαπανηρές βλάβες στις αντλίες, τις βαλβίδες και τους θερμοστάτες. Στην χειρότερη περίπτωση ενδέχεται να επέλθει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα .

 

Πρόβλημα:

Λιπαντικό στο υγρό ψύξης

Μια ελαττωματική φλάντζα κεφαλής μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα: Αν το λιπαντικό κινητήρα αναμιχθεί με το υγρό ψύξης, θα σχηματιστεί ένα πυκνόρρευστο υγρό που θα φράξει τις αντλίες, τις βαλβίδες και τους θερμοστάτες με αποτέλεσμα επισκευές που κοστίζουν ακριβά.

Το πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί κοιτάζοντας το κάλυμμα της δεξαμενής ψυγείου. Αν υπάρχουν ωχρά-λευκά κατάλοιπα, πιθανότατα το λιπαντικό κινητήρα έχει διαρρεύσει στο σύστημα ψύξης . Προσοχή: αυτός ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν ο κινητήρας είναι κρύος!

Λύση :

Η άμεση και εύκολη επισκευή

Η λύση μιας εύκολης και άμεσης συντήρησης ολόκληρου του συστήματος ψύξης μπορεί επιτευχθεί με την χρήση του Radiator Oil Cleaner AUTOPROFI (http://www.pro-techellas.gr/el/view/radiator-oil-cleaner-autoprofi) ή Radiator Oil Cleaner powermaxx  (http://www.pro-techellas.gr/el/view/radiator-oil-cleaner-powermaxx

 

Για μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία, η χρήση του Radiator Conditioner AUTOPROFI (http://www.pro-techellas.gr/el/view/radcondautoprofi  ) ή Radiator Conditioner Powermaxx  (http://www.pro-techellas.gr/el/view/rcpowermaxx)    παρατείνει σημαντικά την διάρκεια ζωής του υγρού ψύξης.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων