Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Εμπορικές μισθώσεις

Εμπορικές μισθώσεις

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)
Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
http://www.popek.gr * popek@popek.gr
Κιν Προέδρου 6932424482
Ηράκλειο Κρήτης, 26/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εμπορικές μισθώσεις

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης διεξάγονται συζητήσεις με την τρόικα για την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.

Η επιχειρηματολογία της τρόικα όπως πληροφορούμαστε είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας αφού επικαλούνται ως λόγο της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων τα πολλά ξενοίκιαστα καταστήματα, αγνοώντας ότι αυτά που παραμένουν ακόμη ανοιχτά ελπίζουν!! λόγω της προστασίας των εμπορικών μισθώσεων, στην ανάκαμψη της αγοράς για καλύτερες ημέρες.

Οι συμμετέχοντες στην διαπραγμάτευση από το Υπ. Ανάπτυξης δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η δημιουργία μίας επιχείρησης απαιτεί αξιοποίηση του ακινήτου με μικρή ή μεγάλη επένδυση.

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου, όπως και οι εγκαταστάσεις των εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης, απαιτούν μεγάλες επενδύσεις στα μισθωμένα κατάλληλα οικόπεδα, για την λειτουργική-ασφαλή διαμόρφωση του οικοπέδου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των κατοίκων, όπως ορίζουν οι Νομοθετικές Διατάξεις.

Στην υποθετική περίπτωση της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων στις επιχειρήσεις της λιανικής εμπορίας των πετρελαιοειδών προϊόντων, την επόμενη θα ξεκινήσει ένα εκβιαστικό τσουνάμι για αύξηση των μισθώσεων από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, αφού δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση διπλανού κατάλληλου οικοπέδου, για την δυνατότητα μεταφοράς της επιχείρησης.

Στο υποθετικό σενάριο απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων στις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, θα αναγκασθούν να κλείσουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, στα ήδη 2.500 κλειστά με μεγάλες απώλειες επενδυμένων κεφαλαίων και ανάλογη μείωση του ανταγωνισμού, ή κάποιες άλλες επιχειρήσεις του κλάδου θα αποδεχθούν τις εκβιαστικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών, μετακυλώντας την αύξηση του μισθώματος στις ήδη υψηλές τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων.

Αν το Υπ. Ανάπτυξης δεν αντιμετωπίσει την ιδιαιτερότητα των εμπορικών μισθώσεων που αφορούν τις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και αποδεχθεί την απελευθέρωση τους θα οδηγήσει τον κλάδο άμεσα, σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Για την Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων