Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο ζητεί η ΠΟΠΕΚ

Επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο ζητεί η ΠΟΠΕΚ

Διαφήμιση

Την άμεση επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει απαράδεκτο και αναποτελεσματικό το μέτρο της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνηση «με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου».

Αναφέρει ότι οι πολίτες τελικά στερούνται εν μέσω χειμώνα το κοινωνικό αγαθό της θέρμανσης, το δημόσιο δεν έχει όφελος από φορολογικά έσοδα και η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη λόγω της λαθροϋλοτομίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Σε ό,τι αφορά τη δικαιολογία που αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, αυτή αυτοκαταργήθηκε, εφόσον η κυβέρνηση προωθεί ήδη με αυστηρό χρονοδιάγραμμα το σύστημα εισροών-εκροών, εκτός από την εγκατάστασή του στα πρατήρια και στις εγκαταστάσεις των εμπόρων θέρμανσης αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα στάδια εισαγωγών, εμπορίας, αποθήκευσης, διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, παράλληλα με την λήψη μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα ναυτιλίας και εξαγωγών», συμπληρώνει.

Για τους παραπάνω λόγους η Ομοσπονδία προτείνει την άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και την επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011.

Συγκεκριμένα ζητεί ο φόρος να επανέλθει -από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο που είναι σήμερα- στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα. «Η επαναφορά του ΕΦΚ στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο πρέπει να νομοθετηθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου το αργότερο, λόγω έναρξης της νέας χειμερινής περιόδου, με την προώθηση για ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων