Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Family Gas Station: Τα δυνατά και εγγυημένα οικογενειακά πρατήρια καυσίμων

Family Gas Station: Τα δυνατά και εγγυημένα οικογενειακά πρατήρια καυσίμων

Διαφήμιση

Σεπτέμβριος 12, 2019 12:00 μμ
Με γνώμονα τις φιλικές προς τους καταναλωτές υπηρεσίες οι πρατηριούχοι που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, αναπτύσσουν πρακτικές που ενισχύουν τα παραδοσιακά οικογενειακά πρατήρια καυσίμων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

της Κικής Τσάνη

Μία δράση στην οποία πιστεύουν πολύ τα μέλη της Ένωσης, είναι η δημιουργία του δικτύου οικογενειακών πρατηρίων καυσίμων Family Gas Station.

Υπό την αιγίδα της ΕΝΒΕΘ, οι πρατηριούχοι υγρών και αερίων καυσίμων του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων περιοχών, δημιουργούν ένα σύνδεσμο για να αναδείξουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες επαγγελματίες του κλάδου αξίζουν τη στήριξη των καταναλωτών.

Με πλήρη διαφάνεια επιθυμούν να βεβαιώσουν ότι όλες οι συναλλαγές με τους πρατηριούχους που σε λίγο καιρό θα έχουν το σήμα του Family Gas Station, είναι απόλυτα ασφαλείς, μακριά από κάθε παραπληροφόρηση που συχνά συνοδεύει τον κλάδο των πρατηριούχων.

Παράλληλα, δίνοντας βάση στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων, στα πρατήρια τους θα βρείτε σωρεία τέτοιων, καθώς, όπως τονίζουν ο τζίρος που γίνεται στα οικογενειακά πρατήρια ανακυκλώνεται στις τοπικές αγορές και δε συσσωρεύεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ολίγων.

Family gas station: Το νέο δίκτυο οικογενειακών πρατηρίων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Θέμη Κιουρτζή, πρόκειται για ένα δίκτυο οικογενειακών πρατηρίων που αποτελείται από πρατηριούχους, που πιστεύουν στη δική τους επαγγελματική επάρκεια, στη νόμιμη διακίνηση καυσίμου και στην προώθηση και ανάδειξη του επαγγέλματος έτσι ώστε μέσα από ένα αξιοπρεπές περιθώριο κέρδους, να επιβιώνουν.

“Διεκδικούμε από την πολιτεία τις υπόλοιπες δράσεις της νομιμότητας, καθώς η νομιμότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το αν το καύσιμο είναι ποιοτικά ή ποσοτικά σωστό, αλλά και με τις αθέμιτες πρακτικές που υπάρχουν στο χώρο του καυσίμου και ιδιαίτερα τις εταιρείες εμπορίας. Έχει να κάνει όμως και με την παραπλάνηση του καταναλωτή, που βλέπουμε να γίνεται τα τελευταία χρόνια. Είναι θέματα καταγεγραμμένα που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσουν τη σημερινή κυβέρνηση”, προσθέτει ο κ. Κιουρτζής.

Όπως λέει, πρατηριούχοι που ανήκουν στο Family Gas Station είναι αυτοί που θέλουν να προωθήσουν το επάγγελμα, που με ένα e-mail και ένα τηλεφώνημα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, βλέποντας μπροστά στην ανάδειξη του κλάδου. “Είναι οι πρατηριούχοι που είναι οικογενειάρχες, είναι συνέχεια στο πεζοδρόμιο και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καταναλωτή”, τονίζει.

Η ενίσχυση όμως της ελληνικής αγοράς είναι ένα ακόμα βασικό μέλημα της Ένωσης, όπως θα διαπιστώσει κανείς αν επισκεφτεί το stand τους στη ΔΕΘ (περίπτερο 8, stand 13) και το δίκτυο Family Gas Station συμβάλλει σε αυτό.

“Ως επαγγελματίες, που από τα μαγαζιά μας περνάει καθημερινά πολύς κόσμος, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε -με την καλή έννοια- την κίνηση αυτή και να προωθήσουμε ελληνικά προϊόντα και Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι μέσα από τα πρατήριά μας θα πουλήσουν τα προϊόντα τους ή θα τα διαφημίσουν. Μεγαλύτερος χορηγός της δράσης μας είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία νερών, που πιστεύει στο εγχείρημα και τη δύναμη που έχουν τα πρατήρια”, αναφέρει ο κ. Κιουρτζής.

Κι άλλοι όμως στέκονται αρωγοί στις δράσεις της Ένωσης, με τον κ. Κιουρτζή να αναφέρει πως έδειξαν ενδιαφέρον τόσοι πολλοί φορείς που χρειάστηκε να ενώσουν δύο stand στη ΔΕΘ, προκειμένου να χωρέσουν όλοι, πράγμα που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τιμητικό.

“Θέλουμε να βλέπουμε ότι εταιρείες επιδιώκουν να μπουν στο επάγγελμά μας και στα καταστήματά μας για να προωθηθούν, στηριζόμενοι σε μας και εμείς σ αυτούς. Έτσι το κέρδος θα είναι αμοιβαίο. Εμείς θα προωθήσουμε τα προϊόντα τους, που θα είναι αξιοπρεπή και πάντα σε καλή τιμή. Ενδεχομένως, θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, αυτές οι εταιρείες θα παίρνουν και κάποιες εκπτωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα στηρίξουν εμάς και εμείς φυσικά αυτές”, συμπληρώνει.

Αυτό, όπως λέει ο κ. Κιουρτζής θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

“Πιστεύουμε στην ελληνική δύναμη, στον Έλληνα παραγωγό, στο ελληνικό δαιμόνιο και εμείς, ως Έλληνες επαγγελματίες, οικογενειάρχες θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις υπόλοιπες ελληνικές δυνάμεις και μαζί να προωθήσουμε το ελληνικό στοιχείο και την ελληνική δύναμη, πάντα μέσα από νόμιμες διαδικασίες”, τονίζει.

“Στα Family Gas Station ο καταναλωτής θα νιώθει ασφαλής”

“Σε μας ο κλάδος βάλθηκε αδίκως, γιατί η παραβατικότητα στο καύσιμο πάντα “πουλάει” και ενέχει μεγάλο στοιχείο λαϊκισμού. Έχει μυθοποιηθεί και εμείς θέλουμε να απομυθοποιήσουμε αυτό το κομμάτι. Ο καταναλωτής στα δικά μας καταστήματα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ως πρόεδρος βεβαιώνω πως είναι ασφαλής και αυτό θα το περιφρουρήσουμε με διάφορους τρόπους, όπως τον αυτοέλεγχο”, υπογραμμίζει ο κ. Κιουρτζής συμπληρώνοντας πως είναι σε συζητήσεις με φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούν για την πιστοποίηση της φερεγγυότητάς τους. Μάλιστα τα πρατήρια που πλαισιώνουν το εγχείρημα ξεπερνούν τα 80, ενώ το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν συνάδελφοί τους στο να συμμετέχουν είναι αμείωτο.

“Η Θεσσαλονίκη είναι μια πρωτοπόρος δύναμη, ιδιαίτερα στον κλάδο μας. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες και έχουμε βρει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα, σε όλο το υγιές στοιχείο και όχι μόνο μέσα από τις ενώσεις”, αναφέρει τονίζοντας ότι η πολιτεία αγκαλιάζει τις προτάσεις που κάνουν κατά καιρούς, με αποκορύφωμα το Family Gas Station που έχει βρει ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Σταυράκης


Μάλιστα, όπως αναφέρει, πρώτη πόλη που έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το εγχείρημα αυτό ήταν η Κομοτηνή. “Πρόκειται για μία πόλη, όπως και άλλες παραμεθόριες περιοχές, που έχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τις όμορες χώρες, όπου ο καταναλωτής πηγαίνει να αγοράσει τα προϊόντα του πιο φθηνά, εξάγει ωστόσο το δικό του συνάλλαγμα. Το καύσιμο στη χώρα μας υπερφορολογείται και έχουμε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό από τις γύρω χώρες. Θέλουμε όμως να αναδείξουμε ότι υπάρχουν μέτρα και εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν αυτή την “αδικία”, αρκεί να δραστηριοποιηθεί η πολιτεία”, υπογραμμίζει.

Πέρα από περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΕΝΒΕΘ, 30 τυχεροί επισκέπτες του περιπτέρου στη ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μετά από κλήρωση 30 ευρώ σε καύσιμα που θα προμηθευτούν από πρατήρια που ανήκουν στο Family Gas Station. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της ΕΝΒΕΘ στις 24 Σεπτεμβρίου.

“Θέλουμε να δείξουμε στον καταναλωτή ότι και εμείς είμαστε δίπλα του”, λέει για το δώρο που προσφέρουν τα μέλη της Ένωσης, υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά την ανταπόκριση που βλέπουν από τον κόσμο σ’αυτή τους την προσπάθεια, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αναφέρει πως με το νέο εγχείρημα έχουν ταρακουνηθεί και οι “αντίπαλοί” τους.

“Εμείς αντίπαλο δε θεωρούμε όποιον λειτουργεί νόμιμα, με θεμιτές πρακτικές και μέσα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά αυτόν που παρανομεί που με αθέμιτες πρακτικές θέλει να μας κλείσει”, υποστηρίζει κάνοντας έκκληση για “συμπαράσταση” της πολιτείας στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν όλα αυτά που σκέφτονται για καλύτερες συνθήκες στον τομέα τους.

“Μέχρι τώρα, και ιδίως τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία δεν έχει πάρει τα σωστά μέτρα. Κινείται στον αφρό και όχι επί της ουσίας με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα που θα ήταν πολύ σημαντικό να επανέλθουν στην τσέπη του καταναλωτή μέσω της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης”, τονίζει.

“Είμαστε δίπλα στον καταναλωτή και τον στηρίζουμε”

Φέρνοντας ως παράδειγμα το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο χαρακτηρίζει αγαθό, υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα αδίκως υπερφορολογημένο προϊόν. “Εμείς έχουμε κάνει πολλές προτάσεις επί του θέματος. Το κράτος θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα έσοδα που θα προέρχονταν από τον περιορισμό της παραβατικότητας ως έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Εξάλλου είναι ένα προϊόν που άδικα υπερφορολογείται καθώς πλέον έχει ως ανταγωνισμό το φυσικό αέριο”. Παράλληλα, ο κ. Κιουρτζής τονίζει πως αυτή η υπερφορολόγηση έγινε ως “σπέκουλα” υπέρ του φυσικού αερίου, συμπληρώνοντας όμως πως δεν νοείται δύο Έλληνες πολίτες θα φορολογούνται διαφορετικά για το ίδιο αγαθό που λέγεται θέρμανση.

“Το φυσικό αέριο “πήρε” από μας ένα μεγάλο μερίδιο καταναλωτών, καθώς είναι μια πηγή ενέργειας που ευνοήθηκε από το κράτος, ωστόσο δεν είναι λίγα τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος για να συνδεθεί στο δίκτυο του φυσικού αερίου. Αυτά τα χρήματα δε θα δαπανούνταν αν το πετρέλαιο, που είναι μάλιστα βασιλιάς στο είδος καθώς προσφέρει ποιοτικότερη θέρμανση, δεν υπερφορολογούνταν”, καταλήγει.

ΠΗΓΗ: THESSTODAY

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων