Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)

Τα ηλεκτρικά δεν σβήνουν ούτε βυθισμένα (+video)

Διαφήμιση
  • newsautoteam

Ένα βυθισμένο Tesla Model X δεν σβήνει ακόμα και μετά από βουτιά σε λίμνη.

Η ανησυχία που υπάρχει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το πόσο εύκολα μπορεί να τυλιχτούν στις φλόγες συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο του αυτοκινήτου. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, ακόμα ένα ζήτημα είναι το πόσο εύκολα μπορεί να σβήσει αυτή η φωτιά από τη στιγμή που ξεσπάσει.

Τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, αν λάβουμε υπόψη ένα νέο βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Σε μια από τις αποβάθρες της Φλόριντα στις ΗΠΑ ένα Tesla Model X αποπειράθηκε να μεταφέρει ένα jet ski στο νερό μέσω μιας ειδικής γλίστρας.

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
 

Το Tesla Model X ωστόσο δεν κατάφερε να βρει την κατάλληλη πρόσφυση στη γλιστερή ράμπα με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο νερό. Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρέθηκε στο νερό έπιασε φωτιά, κάτι που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ούτε οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος.

Μετά την εξέταση του συμβάντος, οι πυροσβέστες της περιοχής ανάφεραν ότι τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου όταν ήρθαν σε επαφή με το θαλασσινό νερό υπήρξε μια χημική αντίδραση που δημιούργησε μια σπίθα. Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή η σπίθα όχι μόνο δεν έσβησε με το νερό, αλλά επεκτάθηκε και συνέχισε να καίει το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα.

 

Ευτυχώς οι επιβάτες του Tesla κατάφεραν να βγουν ανέπαφοι από τις πόρτες. Θυμίζουμε ότι μια μπαταρία 100 kWh περιέχει φορτίο ενέργειας αντίστοιχο με 11,4 λίτρα καυσίμου, το οποίο δύσκολα μπορεί να κατασβεστεί, ιδιαίτερα με χρήση νερού.

Δείτε το βίντεο του βυθισμένου Tesla.

newsauto.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων