Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ο κακός χαμός στην Κρήτη με τις αντιολισθητικές αλυσίδες – Εξαφανίστηκαν από τα πρατήρια καυσίμων (vid)

Ο κακός χαμός στην Κρήτη με τις αντιολισθητικές αλυσίδες – Εξαφανίστηκαν από τα πρατήρια καυσίμων (vid)

Διαφήμιση

Πολλοί οδηγοί, μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας για την απέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», προσπάθησαν να προμηθευτούν αλυσίδες με σκοπό να τις τοποθετήσουν στο αμάξι τους ώστε να μη συναντήσουν κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία

  •  Εξαφάνισαν οι Κρητικοί τις αντιολισθητικές αλυσίδες από τα καταστήματα
  • Ο φόβο για τα πρόστιμα έκανε τους Κρητικούς να αγοράσουν τις ελάχιστες αλυσίδες
  • Από 40 ευρώ έως και 100 το κόστος για τις αντιολισθητικές αλυσίδες
  • Υποχρέωση των οδηγών να έχουν τις αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους

Δεν υπάρχει δείγμα αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά πρατήρια καυσίμων και σε είδη αυτοκινήτου στο Ηράκλειο. Πολλοί οδηγοί, μετά την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας για την απέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», προσπάθησαν να προμηθευτούν αλυσίδες με σκοπό να τις τοποθετήσουν στο αμάξι τους ώστε να μη συναντήσουν κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των πρατηριούχων το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, ενώ το Ηράκλειο φέρθηκε εντελώς ανοργάνωτα.

Ειδικότερα, η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» έφερε αναταραχή στους οδηγούς αυτοκινήτων οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν αντιολισθητικές αλυσίδες με σκοπό να μην προκληθεί κάποιο πρόβλημα στη μετακίνησή τους. Ωστόσο φαίνεται πως τουλάχιστον στο ν. Ηρακλείου, η ζήτηση ήταν μεγάλη, όχι όμως και η προσφορά.

«Από την Κυριακή, με παίρνουν αρκετά τηλεφωνήματα άνθρωποι με σκοπό να με ρωτήσουν εάν έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες. Δεν είχαμε», είπε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV o  πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι λιγοστές αλυσίδες εξαφανίστηκαν από τα ράφια τους μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την περασμένη Κυριακή για την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων σε όλη την περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

«Νομίζω πως το Ηράκλειο ήταν ανοργάνωτο στις αλυσίδες γιατί δεν είμαστε μια περιοχή όπως η Καστοριά. Για πολλά χρόνια τις είχαμε στο ράφι» υπογράμμισε ο κ. Σαμόλης.

Υπό το φόβο προστίμου των 80 ευρώ, οδηγοί έσπευσαν να πάνε σε πρατήρια για να αγοράσουν. Οι τιμές κυμαίνονται από 40-50 ευρώ, ενώ οι ενισχυμένες αλυσίδες κυμαίνονται από 80-100 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, από τον προηγούμενο Οκτώβριο  οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να τις έχουν στο όχημά τους αλλά όχι σε κάθε συνθήκη. Είναι υποχρεωτική η χρήση τους εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές. 

Πώς τοποθετούνται

Αρχικά, οι τροχοί μας πρέπει να βρίσκονται σε ευθεία και να μη σχηματίζουν γωνία.

Στη συνέχεια:

Το πρώτο βήμα είναι να απλώσουμε την αλυσίδα στο οδόστρωμα και να περάσουμε το βασικό συρματόσχοινο από την εσωτερική πλευρά του τροχού.

Ακολούθως τραβάμε προς τα πάνω τα δύο άκρα του συρματόσχοινου, αγκαλιάζοντας έτσι το ελαστικό και τα ενώνουμε στο σημείο επαφής.

Τώρα πλέον έχουν έρθει όλα τα τμήματα της αλυσίδας στην εξωτερική πλευρά του ελαστικού, οπότε ενώνουμε τις κίτρινες άκρες μεταξύ τους.

Το μοντάρισμα ολοκληρώνεται με το τέντωμα της αλυσίδας, που γίνεται περνώντας τη μία άκρη της σε αντικριστή πλευρά και σφίγγοντας απέναντι από εκείνη. Η σωστά τοποθετημένη αλυσίδα εφαρμόζει καλά και χωρίς τζόγο πάνω στο ελαστικό.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων