Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Κιουρτζής (ΠΟΠΕΚ): Στο 1,40 ευρώ/λίτρο ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Κιουρτζής (ΠΟΠΕΚ): Στο 1,40 ευρώ/λίτρο ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Διαφήμιση
Κιουρτζής (ΠΟΠΕΚ): Στο 1,40 ευρώ/λίτρο ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
12 10 2023 | 13:14

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2022, η φετινή τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης κινείται στα ίδια επίπεδα, αν και σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022 καταγράφεται υψηλότερη κατά 23 λεπτά/λίτρο, “αφού τελικά πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε στο 1,20 ευρώ/λίτρο”, τονίζει ο κ. Κιουρτζής

Δυστυχώς η επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, ανέκοψε την πτωτική πορεία που διέγραφε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και η οποία έδειχνε ότι ίσως και η τιμή αφετηρίας του να διαμορφωνόταν φέτος στο 1,35 ευρώ/λίτρο” επισημαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, και υπό τη διεθνή συγκυρία και στη Μέση Ανατολή, “πλέον κανείς δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή ασφαλή εκτίμηση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις τιμές στα καύσιμα, θέρμανσης και κίνησης”, τονίζει ο κ. Κιουρτζής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της ΠΟΠΕΚ είναι τα 237 εκατ. ευρώ που αναμένεται να διαθέσει ως επιδότηση η κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, να δοθούν απευθείας στην αντλία ώστε να υπάρχει άμεσα όφελος για τον καταναλωτή. “Έτσι, ο καταναλωτής θα πληρώνει λιγότερα χρήματα όταν προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης -ήτοι 1,16 ευρώ/λίτρο- δεν θα χρειάζεται να περιμένει για επιστροφές και την ίδια στιγμή θα αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κιουρτζής, επισημαίνει ότι οι τιμές των καυσίμων, παρά την πτώση που σημειώνουν τελευταία, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή, “με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η κατανάλωση σε ντίζελ και βενζίνη”.

Αναφορικά με την πορεία της αγοράς το 2022, ο κ. Κιουρτζής τονίζει πως παρά το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε αύξηση άνω του 30% στις παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στη Βόρεια Ελλάδα, τελικά “κλείσαμε στα επίπεδα του 2021”. Σήμερα, στον νομό Θεσσαλονίκης, λειτουργούν περί τα 400 πρατήρια, εκ των οποίων τα 150 από εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ την τελευταία πενταετία τουλάχιστον 100 πρατήρια στο νομό, είτε κατέβασαν ρολά, είτε πέρασαν στα χέρια των ομίλων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων