Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μεγάλη χασούρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Μεγάλη χασούρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Διαφήμιση
  • newsautoteam

Στις χώρες που υπάρχει πιο ανεπτυγμένη η αγορά ηλεκτρικώνείναι πλέον προφανές ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι οι πρωταθλητές στην απαξίωσή τους ως μεταχειρισμένα.

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες της μεγάλης ανόδου των τιμών και στα μεταχειρισμένα. Μία εξέλιξη μάλλον φυσιολογική, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε αυτά τα αυτοκίνητα αφού οι εταιρίες δεν είχαν να παραδώσουν νέα μοντέλα.

Πέρα όμως από την γενικότερη άνοδο των τιμών, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Και αφορά την απαξίωση που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα όταν ο ιδιοκτήτης τους αποφασίσει να τα πουλήσει ως μεταχειρισμένα.

Όπως φαίνεται από τις μελέτες που υπάρχουν σε διάφορες αγορές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι οι πρωταθλητές στην “χασούρα” από τους ιδιοκτήτες τους όταν βγουν στα μεταχειρισμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Βρετανία, πέντε από τα έξι πρώτα μοντέλα με την μεγαλύτερη απαξίωση ήταν ηλεκτρικά.

 

Η έρευνα που δημοσίευσε το Auto Trader παρουσιάζει έναν δείκτη που είναι ενημερωμένος για τον Φεβρουάριο του 2023 και δείχνει πόσο έχουν χάσει όλα τα μοντέλα της αγοράς μέσα σε έναν χρόνο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα διαδικτυακών πωλήσεων σημείωσε επίσης και τα μοντέλα τα οποία έχασαν την περισσότερο αξία μέσα σε αυτό το διάστημα.

Η ιστοσελίδα παρατηρεί αρχικά, ότι τα μεταχειρισμένα στην Βρετανία -και προφανώς σε όλη την Ευρώπη- σημείωσαν έναν ακόμα μήνα (τον 35ο στην σειρά!) με άνοδο της μέσης τιμής τους, δείχνοντας ισχυρή την τάση της αγοράς για τα μεταχειρισμένα.

Από όλα τα αυτοκίνητα που πέρασαν από την ιστοσελίδα, τα ηλεκτρικά είναι εκείνα που πασχίζουν περισσότερο να κρατήσουν τις τιμές τους.

 

Στην κορυφή της λίστας είναι η Jaguar I-Pace η οποία σύμφωνα με το Auto Trader έχασε στην Βρετανία το 21,8% της αξίας της τους περασμένους 12 μήνες.

Την I-Pace ακολούθησαν από πολύ κοντά μερικά ακόμα ηλεκτρικά, όπως το VW ID. 3 και το Tesla Model 3 με 17,2% και 17,1% απαξίωση αντίστοιχα.

Μέσα στην δεκάδα βρίσκεται και το Tesla Model S με χασούρα 12,8% αλλά και το Audi e-tron με πτώση 16%.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της δεκάδας είναι crossover και SUV, και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι με εκδόσεις diesel.

news auto,gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων