Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ 8/2/2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ 8/2/2020

Διαφήμιση

Συνάδελφοι,Στις 6/2/2020 ψηφίστηκε ο νόμος που κατά παράβαση της λογικής αλλά και παλαιότερης απόφασης του Σ.Τ.Ε. δίνει ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ το δικαίωμα υπό προϋποθέσεις , να ανοίξει ξανά το πρατήριο που βρίσκεται στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας που ήταν περισσότερο από 10 χρόνια κλειστό.

Η Πολιτεία πιεζόμενη προφανώς από τα ΚΤΕΛ και πέραν των άλλων χαριστικών πράξεων που τους έχουν γίνει  , θέλησε να δώσει δικαίωμα σε αυτά να ανοίξουν φωτογραφικά το πρατήριο και μάλιστα με άδεια Δ.Χ. και όχι μόνο Ι.Χ. για να προμηθεύουν τα λεωφορεία τους.Σε πρότερες συζητήσεις και διαβουλεύσεις που κάναμε τον τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαμε την διαβεβαίωση ότι η δυνατότητα αυτή είχε αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο και μάλιστα 2 ημέρες πριν , ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ διαμαρτύρονταν ότι, δεν τους δίνεται η άδεια να έχουν Ι.Χ. πρατήριο, για να εξυπηρετούν τα οχήματα  τους και χωρίς να αναφερθεί σε άδεια Δ.Χ. για ευνόητους λόγους.

Την τελευταία μέρα και λίγο πριν πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο , προστέθηκε παράγραφος που να μπορεί ουσιαστικά το επίδικο πρατήριο να πάρει άδεια και μάλιστα Δ.Χ. δηλαδή τα ΚΤΕΛ από τα παράθυρο να γίνουν πρατηριούχοι. Έγιναν λοιπόν  οι κατάλληλες ενέργειες από πλευράς ΕΝ.ΒΕ.Θ.  και με την βοήθεια του τεχνικού μας συμβούλου κυρίου Π. Καρανάσιου σε επίπεδο γνώσεων και αναλύσεων όπως επίσης και υπό το φάσμα της αποχής μας από την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, το Υπουργείο δέχτηκε να γίνουν αλλαγές. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου  Υποδομών και Μεταφορών κυρίας Τσάγκα, του Πρόεδρου της ΕΝ.ΒΕ.Θ.  κου. Θ. Κιουρτζή , του κου. Μελίδη και με την βοήθεια του κου. Π. Καρανάσιου συμφωνήθηκε το τελικό κείμενο.                                                                                                                                                                                                                          Το συμφωνηθέν αυτό τελικό κείμενο στάλθηκε στις 17.49  με email στην Βουλή από το Υπουργείο και άμεσα κοινοποιήθηκε σε εμάς προκειμένου να άρουμε την πρόθεση μας για αποχή από την διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Όμως δυστυχώς  η κατάθεση της τροπολογίας από πλευράς Υπουργού δεν έγινε όπως συμφωνήθηκε και το τελευταίο λεπτό αλλάζοντας μία λέξη άλλαξε και η έννοια της τροπολογίας σε βάρος του κλάδου μας. Επακολούθησαν οι αναμενόμενες διαμαρτυρίες από πλευράς μας που όμως μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κοροϊδία και το ψέμα.

 Με μία εξόφθαλμη παράνομη, φωτογραφική και επαίσχυντη τροπολογία προσπαθούν για    άλλη μια φορά να μας πάρουν την δουλειά μας.

 Το Δ.Σ. της ΕΝ.ΒΕ.Θ. συνεδρίασε εκτάκτως χθες 7/2/2020 και αποφάσισε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες θα δρομολογηθούν εντός της εβδομάδος.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων