Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
2/8/2016 Όσα έχουμε πει ΠΡΩΤΟΙ οι Πρατηριούχοι για το υγραέριο

2/8/2016 Όσα έχουμε πει ΠΡΩΤΟΙ οι Πρατηριούχοι για το υγραέριο

Διαφήμιση

Είναι αλήθεια ότι η παραβατικότητα στο υγραέριο υπάρχει διαχρονικά , όπως είναι αλήθεια ότι έχει καταγγελθεί επανειλημμένως ΠΡΩΤΑ από τους πρατηριούχους με επιστολές και προσωπικές παραστάσεις στις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων.

Η παραβατικότητα στη διακίνηση του υγραερίου η οποία καταγράφεται με τις μορφές λαθρεμπορίας, κλοπής, νοθείας κλπ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους υγιείς πρατηριούχους οι οποίοι πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παρανομούντων οι οποίοι πουλώντας προκλητικά φτηνά, εκτός από τους οδηγούς και το κράτος, κλέβουν και τη πελατεία των υγιών πρατηρίων.

Μαζί με αυτή την οικονομική ζημία οι πρατηριούχοι δέχονται και την επίθεση των καταναλωτών (παραπλανημένοι από τα ΜΜΕ) οι οποίοι νομίζουν ότι πέφτουν θύματα υπερβολικού κέρδους συγκρίνοντας τις τιμές του νόμιμου με το παράνομο καύσιμο. Σημειώνουμε ότι το παράνομο υγραέριο μπορεί να αποφέρει μέχρι και 19 λεπτά κέρδος.

Εκτός αυτής της παραβατικότητας υπάρχει και η παράνομη εμφιάλωση φιαλών προπανίου και μίγματος είτε με κλεμμένο είτε με λαθραίο υγραέριο.

Το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα, ακόμη δε, ότι αγνοεί τις προτάσεις των πρατηριούχων αλλά και την παρουσία τους όταν νομοθετεί ( όπως συνέβη και στις 8/7/2016) προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.
Συνεχίζουμε να δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με την επαγγελματική μας επάρκεια.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΝ.ΒΕ.Θ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων